Vind het juiste instrument voor jou!

0
188

Muziek maakt vele mensen blij. Het herinnert ze aan oude tijden en mensen, óf geeft ze juist steun in het hier-en-nu. Muziek kan enorm veel met de emoties van mensen doen. Daarom wordt muziek ook ingezet in therapeutische vorm bij mensen met allerlei problematieken. Ben jij op zoek naar het perfecte muziekinstrument om te gaan bespelen in je vrije tijd? Dan is deze blogpost er voor jou!

De populairste muziekinstrumenten van deze tijd

  • Gitaar. Al langere tijd op nummer één staat de gitaar! Dit instrument is al jarenlang enorm populair bij veel mensen. Toch is de gitaar niet het makkelijkste instrument om te gaan bespelen. Kies voor de gitaar wanneer jij geen opgever bent. Je kunt namelijk last krijgen van je vingers. Bij de meeste mensen wordt dit na veel oefenen vanzelf minder. De gitaar is wel lekker veelzijdig! Je hoort dit instrument dan ook terugkomen in allerlei verschillende muziekstijlen. Dit maakt de gitaar een zeer populaire optie voor veel verschillende mensen! Je zou al met het bespelen van dit instrument kunnen beginnen vanaf 5 jaar.
  • Piano. Op nummer twee staat de piano. Een piano is een stuk makkelijk te bespelen dan een gitaar. Vandaar dat dit ook voor veel kinderen een goede optie is! Een piano is het meest veelzijdige instrument van alle instrumenten. Ook zijn er veel opties om via speciale sites op je tablet alvast wat te oefenen. Tegenwoordig zijn er allerlei soorten piano’s. Zo hoef je niet gelijk een dure akoestische variant aan te schaffen om te beginnen met dit mooie instrument.
  • Ukelele. Heb jij al van dit instrument gehoord? Vast wel! Dit instrument is namelijk de laatste jaren enorm gegroeid in populariteit! Dit komt omdat de ukelele relatief makkelijk is om te bespelen. Wanneer je van een gitaar houdt, maar je liever met iets eenvoudigers begint, is dit een zeer goede optie. Een ukelele heeft maar vier snaren. Ook zijn ze gemaakt van nylon waardoor dit een stuk aangenamer is voor je vingers.
  • Saxofoon. De saxofoon blijft ongekend populair bij veel mensen. Van alle blaasinstrumenten is dit de meest verkochte variant. De saxofoon past bij verschillende muziekstijlen, van pop tot klassiek. Daarnaast is ook dit instrument zeer toegankelijk. Het is het eenvoudigste blaasinstrument om mee te starten.

Zorg goed voor je gehoor

Om optimaal te kunnen blijven genieten van je muziek, is het belangrijk gehoorschade te allen tijde te voorkomen. Zet je muziek nooit te hard en draag bijvoorbeeld speciale oordoppen bij een concert. Heb jij al schade opgelopen in het verleden? Je kunt een hoortoestel kopen. Deze kun je laten aanmeten bij een audicien.