3 tips bij het kopen van een nieuw bed

Moet jij je nieuwe huis inrichten? Of wil je je slaapkamer gewoon opnieuw inrichten? Een bed uitzoeken hoort daar natuurlijk ook bij. Dit klinkt heel simpel, maar dat valt vies tegen. Een bed is namelijk niet goedkoop, dus je wilt een goede keuze maken. Hij moet comfortabel zijn, maar ook mooi. Hoe zoek je nou precies het beste bed uit? In deze blog geef ik hier drie tips voor. 

De juiste grootte

Het eerste waar je over na kunt denken, is hoe groot je je bed wilt hebben. Dit zal van een aantal dingen afhangen. Een belangrijke factor die hierbij komt kijken, is de grootte van je slaapkamer. Een bed is namelijk nogal groot, of je nou een 1-persoonsbed of 2-persoonsbed kiest. Het neemt zeer veel plek in in je kamer, dus je moet goed nadenken over hoeveel ruimte je nou daadwerkelijk hebt. Een bed van 1.80 meter is natuurlijk heerlijk. Als jij een grote slaapkamer hebt en naast je andere meubels nog veel plek hebt, moet je dit natuurlijk zeker doen. Heb je echter maar een kleine kamer? Dan kun je veel beter een twijfelaar kopen. Dit zorgt ervoor dat je nog wel genoeg beweegruimte overhoudt in je kamer. 

Het model

Als je in een woonwinkel rondloopt zonder idee wat je wilt hebben, zul je al snel de weg kwijtraken. Er zijn zo oneindig veel verschillende modellen, dat het bijna onmogelijk is om te kiezen. Daarom is het slim om van te voren vast na te denken welk model bed het best bij jouw wensen zou passen. Zelf heb ik niet heel veel opbergruimte in mijn slaapkamer. Toen ik een bed zag met lades eronder, wist ik dat dit het perfecte bed voor mij was. Zo’n soort model is dus perfect voor een kamer met weinig kastruimte. Mijn zus haar bed uitgekozen om totaal andere redenen. Zij is een erg gevoelige slaper en wilde dus een bed dat zo comfortabel mogelijk was. Voor haar was dus een boxspring kopen een goede optie. Dit zijn hele comfortabele bedden met als het ware twee matrassen op elkaar gestapeld. 

Een lekker matras

Hoe mooi je bed ook is, het gaat er uiteindelijk natuurlijk om dat je er lekker in kunt slapen. Daarom is het uitzoeken van een lekker matras denk ik wel het belangrijkst bij het kopen van een bed. Neem hier dan ook goed je tijd voor en probeer verschillende soorten matrassen uit. Elk persoon heeft hier zo zijn andere voorkeuren in, dus ga vooral niet van een ander zijn mening uit. Heb jij een partner en kopen jullie samen een bed? Probeer dan de matrassen ook samen uit. Wat de een comfortabel vindt, kan de ander verschrikkelijk vinden. Probeer hier dus een goede middenweg in te zoeken, zodat jullie straks allebei lekker kunnen slapen.

Gerelateerde Blogs

Een interieur zoals in de boekjes? Kies zorgvuldig je raamdecoratie

Interieurinrichting is een creatief proces. Je huis personaliseren en een eigen...

Nieuwste blogs

Ontdek het comfort van een mline kussen: slaap als nooit tevoren!

Heb je ooit nagedacht over de invloed van een...

Een interieur zoals in de boekjes? Kies zorgvuldig je raamdecoratie

Interieurinrichting is een creatief proces. Je huis personaliseren en...

Ontdek waarom steeds meer mensen voor een elektrische stadsfiets kiezen!

Mensen die vaak de fiets als vervoermiddel gebruiken, kunnen...