Een auto kopen of leasen als zzp-er?

Ook als zzp-er rij je natuurlijk in een auto. Je kunt er in dit geval voor kiezen om de auto privé te rijden of op naam van de zaak te zetten. Maar welke optie is nou voordeliger en wanneer? En wil je deze auto zelf kopen of toch liever leasen? En dat zijn slechts nog maar een paar vragen waar je over na hebt gedacht. Als zzp-er moet je behoorlijk wat keuzes maken. Niet alleen omtrent je auto maar om je hele bedrijf. Helaas kunnen wij je daar niet bij helpen maar we kunnen wel de voordelen en nadelen geven over het privé rijden van je auto of over deze op de naam van de zaak te laten zetten.

De auto op naam van de zaak

Je auto op naam van de zaak laten zetten heeft behoorlijk wat leuke voordelen. Zo kan je bij aanschaf van een nieuwe auto bijvoorbeeld behoorlijk wat btw terugvragen waardoor je eigenlijk maar een veel klein bedrag hoeft neer te leggen. En dat is niet de enige “aftrekbare post”. Naast aanschaf kun je ook brandstof, verzekering, onderhoud en afschrijving laten gelden als een aftrekbare post. Hierdoor lopen jouw rekening wat betreft je auto veel minder snel op. Het enige nadeel van een auto op naam van de zaak is alleen wel dat als je in je privé meer rijdt dan 500 kilometer dat je dan bijtelling moet gaan betalen.

De auto als  privé gebruik

Als je ervoor kiest om je auto privé te gebruiken dan hoef je dus niet die extra bijtelling te betalen na 500 km. Dit is vaak al verrekend. Daarnaast hoef je ook geen verklaring af te leggen en kan je met je auto doen wat je wilt. Echter hangen er aan deze variant wel meer nadelen omdat je bijvoorbeeld niet dezelfde aftrekbare posten hebt als wanneer je de auto op naam van de zaak zet.

De auto kopen of leasen

Een auto leasen wordt anno 2019 steeds aantrekkelijker voor zzp-ers. Zeker als je bedrijf pas net van de grond is of je niet zo’n hoge omzet hebt. Een auto leasen is daarom een redelijk safe keuze, zeker als je pas net bent begonnen. Ben je benieuwd of leasen iets voor jouw is? Neem dan eens vrijblijvend contact op met een bedrijf dat shortlease heeft voor zzp-ers. Ze kunnen je nog veel meer vertellen over de voordelen die shortlease biedt aan zzp-ers.

Gerelateerde Blogs

Maak het jezelf gemakkelijk met een tankkaart

Wanneer je een bedrijf runt of als zelfstandige werkt, kun je...

Nieuwste blogs

Eenvoudige en leuke manieren om je woonkamer op te frissen

Je woonkamer inrichten kan best lastig zijn. Er zijn...

Maak het jezelf gemakkelijk met een tankkaart

Wanneer je een bedrijf runt of als zelfstandige werkt,...

Handwassers en douches om u tegen te zeggen

Overweeg je om te bouwen of te verbouwen? Of...