Interessante plekken in Zuid-Amerika

Ik vind zelf dat Nederland maar erg saai is. Natuurlijk is dat ook omdat ik hier intussen al vele jaren gewend aan ben geraakt, maar ook omdat onze natuur niet zo spectaculair is. Nadat ik een aantal verschillende plekken heb bezocht over de hele wereld is het toch altijd een groot contrast om ons vlakke land weer te zien. Er zijn over de hele wereld talloze bestemmingen met prachtige uitzichten. Uiteraard heb ik maar een ontzettend klein gedeelte van de wereld gezien, maar toch wil ik vandaag een aantal mooie bestemmingen met je delen. Uit de categorie Zuid-Amerika krijg je hier drie toplocaties voor jouw vakantie!

Brazilië

Het land in Zuid-Amerika met de grootste oppervlakte heeft ook een collectie van bijzonder diverse landschappen. Het meest bekende gebied, en naar mijn mening ook het meest bijzondere, in Brazilië is toch wel het Amazonegebied. Met een oppervlakte waar Nederland haast ontelbaar keer in past is het regenwoud werkelijk waar uniek op de wereld. Er zijn talloze tours te boeken om met een gids de dieptes van het regenwoud te ontdekken. Als je graag naar de Amazone gaat, dan raad ik wel aan in Juni te gaan. Door het unieke klimaat in het regenwoud zijn andere maanden niet zo geschikt om hiernaartoe te reizen. Als je liever het wereldberoemde Carnaval in Rio de Janeiro bezoekt dan zul je in de wintermaanden moeten afreizen. Tenminste, voor ons is het dan winter, maar in Rio is het hartje zomer!

Peru

Peru heeft misschien wel de mooiste locatie van heel Zuid-Amerika. Van een ecologisch diverse jungle tot de duizelingwekkende hoogtes van het Andes-gebergte, in elke hoek van het land kan je een adembenemend uiterlijk vinden. Bovendien zijn er in Lima ontzettende veel feesten en festivals als je daar meer van houdt! Bovendien is het land rijk aan cultuur, met historische bouwwerken als Machu Picchu die geen gelijke kennen op de wereld!

Costa Rica

Dit relatief onbekende land in Zuid-Amerika is misschien wel de beste keuze voor een tropische vakantie. Ondanks dat het land een stuk kleiner is dan bijvoorbeeld Brazilië, doet het landschap er niet voor onder. De stranden zijn werkelijk waar uit een film, met de jungle voor het strand, en volkanen die de achtergrond versieren. Costa Rica is dan ook bij uitstek geschikt voor een romantisch uitstapje! Om hier optimaal van te genieten kun je ook voor reispakketten die bijvoorbeeld zo’n romantische vakantie perfect voor je regelen. Ook als je liever op avontuur gaat kan je een passende rondreis Costa Rica boeken!

Gerelateerde Blogs

Leuke dingen doen rotterdam avond

Rotterdam is een geweldige stad met veel leuke dingen om te...

Nieuwste blogs

Ontdek het comfort van een mline kussen: slaap als nooit tevoren!

Heb je ooit nagedacht over de invloed van een...

Een interieur zoals in de boekjes? Kies zorgvuldig je raamdecoratie

Interieurinrichting is een creatief proces. Je huis personaliseren en...

Ontdek waarom steeds meer mensen voor een elektrische stadsfiets kiezen!

Mensen die vaak de fiets als vervoermiddel gebruiken, kunnen...