Antwerpen: een stad met een verhaal

In België vind je allerlei dorpen en steden met namen waarvan je denkt: “Hoe verzinnen ze het toch?”. Voor heel veel steden en dorpen zit er geen echt verhaal achter de naam, maar bij de stad Antwerpen is dit wel het geval. En wat voor een verhaal. Eentje om je vingers van bij af te likken.

Laten we het verhaal van Antwerpen combineren met een mooie stadswandeling. Vooraleer we vertrekken schetsen we je kort even het verhaal voor jou.

Het verhaal

Het verhaal gaat dat eeuwen geleden de stad Antwerpen geteisterd werd door een reus, genaamd Druon Antigon. Druon dwong alle scheepsvaarders om tol te betalen vooraleer ze de Schelde mochten overvaren.

Betaalde je de tol niet? Dan werd je hand afgehakt en in de Schelde gegooid. Op een dag was een Romeins soldaat de terreur van de reus beu en besloot hij het heft in eigen handen te nemen. De moedige Romein ging door het leven onder de naam Silvius Brabo. Tot de dag van vandaag wordt hij nog steeds gezien als de redder van Antwerpen. Hij doodde de reus Antigon en wierp zijn hand in de rivier.

Zo is de naam Antwerpen ontstaan. Van het “hand werpen” van Silvius.

Silvius Brabo: de man die het Antwerpse karakter belichaamt

We starten onze stadswandeling in Antwerpen dan ook bij het standbeeld van Silvius Brabo. Dit standbeeld vind je terug op de grote markt van Antwerpen in de schaduw van het adembenemende stadshuis. Van hieruit vervolgen we onze wandeling naar het eilandje.

MAS: Museum Aan de Stroom

Dit museum is één van de vele leuke activiteiten in Antwerpen die je kan doen. Onze volgende stop na het standbeeld van Silvius Brabo is ook met een reden bij dit museum. In het MAS vind je namelijk het hoofd van Druon Antigon terug.

Het MAS bevat daarnaast ook de perfecte mix om als activiteit te doen in Antwerpen. Je hebt er een heel interessant museum van maar liefst 10 verdiepingen. De tour in het museum eindigt dan ook op het dak met een adembenemend uitzicht over heel de stad en natuurlijk… de Schelde!

Hou je van een culinaire hoogstand? Schuif gezellig aan tafel in het driesterrenrestaurant Zilte dat zich bevindt in het MAS.

Antwerpse Brouw Compagnie

Ben je niet echt te vinden voor een driesterrenrestaurant? Niet getreurd. Op een boogscheut afstand van het MAS vind je één van de meest gezellige taprooms van Antwerpen. In de Antwerpse Brouw Compagnie, dat het thuis is van het Antwerps Seefbier, kan je heerlijk geniet van een hapje en een drankje.

Gerelateerde Blogs

Leuke dingen doen rotterdam avond

Rotterdam is een geweldige stad met veel leuke dingen om te...

Nieuwste blogs

Waarom koeling onmisbaar is op jouw event

Stel je voor: een zomerse dag, de zon staat...

Ontdek het comfort van een mline kussen: slaap als nooit tevoren!

Heb je ooit nagedacht over de invloed van een...

Een interieur zoals in de boekjes? Kies zorgvuldig je raamdecoratie

Interieurinrichting is een creatief proces. Je huis personaliseren en...
spot_img