Op de koffie: genieten van koffie in Antwerpen

En of je in Antwerpen op elke hoek van de straat wel een gezellige koffiebar vindt. Het is nu eenmaal super leuk om rustig te vertoeven in een koffiebarretje. Maar hoe weet je nu welke koffiebar het beste aansluit bij jouw behoeften? En wat is het verhaal achter deze koffiebarretjes? Wel dat ontdek je allemaal in mijn blog. Ik geef je mijn favoriete koffiebarretjes mee!

Mijn persoonlijke favoriet: Caffènation

Caffènation is een unieke koffiebar. Niet alleen de koffie staat centraal bij hen, maar ook de herkomst van de koffiebonen. Dat ze zich focussen op kwaliteit is een understatement. Ze werken alleen maar met professionele barista’s.

Naast de overheerlijke kopjes koffie die je er kan drinken, hebben ze ook een hele waaier aan koffiegadgets die de moeite waard zijn om te ontdekken. Je vindt Caffènation terug in ’t Groen Kwartier en op de Frankrijklei.

Kolonel Koffie

Als Caffènation mijn generaal is onder de koffiebarretjes, dan is Kolonol Koffie zeker deze zijn rechterhand.

Kolonel Koffie is perfect geschikt om rustig een koffietje drinken als ontspanning of tijdens het werken. Er is ruimte voorzien in de bar voor mensen die er graag komen zitten met hun laptop. Kolonel Koffie onderscheidt zich pas echt van andere koffiebars door de kleine koffiebranderij die zich bevindt in de kelder.

Hier brandt de eigenaar elke dag zelf zijn eigen koffie waar hij rekening houdt met het weer. Koffiebonen reageren anders op mooi en slecht weer, dus daar moet op geanticipeerd worden. Heb je genoten van je kopje koffie? Dan heb je de mogelijkheid om een pakje gemalen koffiebonen mee naar huis te nemen, zodat je ook thuis geniet van hun heerlijke koffie.

Normo

Net zoals Caffènation focust Normo zich enorm hard op kwaliteit. Normo legt zeer hard de focus op espresso en filterkoffie.

PS: Normo brandt zijn koffie zelf met een Amerikaanse machine die je nergens anders in Antwerpen terugvindt.

Mokkakapot

Mokkakapot bevindt zich in Borgerhout, wat toch al een eindje van het centrum van Antwerpen is. Laat dat je zeker en vast niet tegenhouden om Mokkakapot een bezoekje te brengen. Deze koffiebar combineert niet alleen koffie en gezonde maaltijden, ook kan je er rustig genieten van een kopje koffie tussen de kunst. De koffiebar is namelijk zodanig ingericht dat één helft fungeert als kunstgallerij. Een uniek concept in Antwerpen wat van Mokkakapot een zeer leuke koffiebar maakt om in te vertoeven.

Meeneemkoffie

Houd je van rondwandelen in de stad? Dan kan je ook gewoon thuis lekkere koffie zetten met bijvoorbeeld je senseo machine en het in een herbruikbare koffiekop meenemen. In Antwerpen valt er sowieso veel te ontdekken!

Gerelateerde Blogs

Op vakantie naar de zon

Er zijn veel mensen die het heerlijk vinden om op vakantie...

Nieuwste blogs

Handwassers en douches om u tegen te zeggen

Overweeg je om te bouwen of te verbouwen? Of...

Hoe je badkamerruimte optimaal indelen?

We zijn allemaal fan van heerlijke verwenmomenten die ons...

Geld besparen? Hierdoor krijg jij meer financiële vrijheid!

De huidige inflatie en de daarbij gepaarde torenhoge prijzen...