Hoe kies je een goede motorhelm?

Je weet hoe kwetsbaar je bent in het verkeer en je doet er alles aan om defensief te rijden. Het juiste materiaal kiezen om je optimaal te beschermen is heel belangrijk, net als dit materiaal goed onderhouden. Jouw motorhelm is een onmisbaar onderdeel van jouw beschermingsmateriaal, maar welke helm past bij jou? Waarop kun je letten bij het maken van je keuze? 

Stijl

Behalve het feit dat je helm er is om je te beschermen, moet deze ook goed zichtbaar zijn voor andere weggebruikers. Voor een optimale zichtbaarheid, kies je best een helm in een opvallende of fluorescerende kleur. Daarnaast kun je ook voor een klassieke stijl kiezen, een zwart of grijs model bijvoorbeeld. Of je kunt voor bepaalde kleuraccenten kiezen om je stijl helemaal af te maken.

Vizieren

Het vizier van je motorhelm is ontzettend belangrijk. Een getint vizier kan mooi en aangenaam zijn, maar gebruik dit vizier nooit in het donker, want dat vermindert je zicht. Bekijk zeker ook of er bij de helm die je voor ogen hebt voorzieningen zijn die het aandampen tegengaan, want zo’n waas is zeer lastig als je moet rijden.

Luchtdoorlating en ventilatie

Houd je niet van een beklemmend gevoel en wil je goed kunnen ademenen? Met dank aan de nieuwste technologieën lukt dat ook in een helm. Er zijn veel opties voor luchtdoorlating en ventilatie. Aan jou om uit te vissen welke optie je voorkeur heeft. Om je te inspireren kun je bijvoorbeeld een willekeurige Shark helm bekijken die je dan vergelijkt met de andere modellen binnen dezelfde prijscategorie.

Geluidsdichtheid van de helm

Ervaar je de geluiden van het verkeer erg luid als je met de motor rijdt, dan kun je je keuze voor een helm ook baseren op de mate waarin hij geluidsdicht is. Het is zeker belangrijk dat je het verkeer nog kan horen, maar dit geluid mag niet te overheersend zijn want dan kan je je moeilijker concentreren, wat gevaarlijke situaties oplevert.

Comfort van de bekleding

Draag je een bril? Voelt het materiaal van je huidige helm soms oncomfortabel? Er zijn verschillende innovaties die het comfort van een helm aanzienlijk verbeterd hebben ten opzichte van een aantal jaren geleden. Het is zeker de moeite waard je hierin te verdiepen, zodat je helm volkomen comfortabel aanvoelt.

Ecologie

Wist je dat de bekleding van je helm tegenwoordig ook uit gerecycleerd materiaal gemaakt kan zijn? Hou je graag rekening met ecologie dan kun je ook op basis van dit aspect je keuze mee laten bepalen. Kortom, er zijn veel zaken te overwegen bij het kiezen van een motorhelm, maar het belangrijkste is dat je goed je prioriteiten bepaalt, vergelijkt en vooral geniet van je aankoop!

Gerelateerde Blogs

Leuke dingen doen rotterdam avond

Rotterdam is een geweldige stad met veel leuke dingen om te...

Nieuwste blogs

Een interieur zoals in de boekjes? Kies zorgvuldig je raamdecoratie

Interieurinrichting is een creatief proces. Je huis personaliseren en...

Ontdek waarom steeds meer mensen voor een elektrische stadsfiets kiezen!

Mensen die vaak de fiets als vervoermiddel gebruiken, kunnen...

Hoe vind je eenvoudig het beste personeel voor jouw bedrijf?

Heb je een bedrijf in de agrarische sector of...