Hoe organiseer je een bijzonder verjaardagsfeestje voor je kind?

Een verjaardag is altijd een speciaal moment! Je viert niet alleen het feit dat je zoon of dochter sinds die dag mag genieten van het leven, maar het geeft anderen ook de mogelijkheid om samen feest te vieren. Maar hoe maak je van een verjaardagsfeestje iets onvergetelijks?

Uitnodigingen

Om kindjes uit te nodigen voor een verjaardagsfeestje kun je gewoon een sms’je sturen naar de mama’s en de papa’s. Maar waarom zou je niet kiezen voor een leuke uitnodiging? Ontwerp er zelf eentje en stuur ze op per post. Lekker ouderwets, maar o zo fijn om een uitnodiging in de bus te vinden met informatie over waar en wanneer je verwacht wordt. Vermeld eventueel ook waarvoor je kleine spruit spaart of welk cadeautje extra plezier kan doen. Verwerk in je uitnodiging voldoende kleur en leuke figuren zodat ook de kleinsten uitkijken naar het feestje.

Kies een thema

Misschien is je zoon wel een piloot in spé die gek is op vliegtuigen? Of ben je eerder de trotse ouder van een dochter die verzot is op hippe mode? Kies een thema voor het verjaardagsfeestje in overleg met je kind. Maak vervolgens de uitnodigingen en kies de decoratie binnen het thema dat jullie samen hebben bepaald. Het is ook fijn om daar meteen een kleur aan te verbinden zoals flashy geel of pastelblauw. Trek deze kleur door, van de ballonnen tot de tafelloper. Wanneer de decoratie op elkaar is afgestemd, vormt alles een mooi geheel. Laat je creativiteit de vrije loop en tover je huis om tot een decor voor een superfeestje.

Actief aan de slag

Je kunt het feestje organiseren op een populaire locatie zoals een binnenspeeltuin, maar waarom zou je niet even goed thuis feest vieren! Voordeel? Je kunt zelf je eigen draai geven aan het verjaardagsfeestje. Houdt je kindje van een springkasteel in de vorm van een vliegtuig? Of wil je een heuse modeshow organiseren? Het kan allemaal! Vaak vinden kinderen samen tekenen en plaatjes inkleuren geweldig. Druk verschillende kleurplaten binnen het thema af op printpapier en voor je het weet heb je een heus kleur- en tekenatelier voor uren plezier! Online is er trouwens een waaier aan gratis kleurplaten beschikbaar.

Feesten maar

Ga voor een goede voorbereiding want dat zorgt voor rust en kalmte op het moment zelf. Maak een lijstje met alles wat je op voorhand moet klaarleggen, schrijf kort een programma uit zodat je altijd weet hoe je de sfeer erin kan houden en vergeet vooral niet om leuke muziek te voorzien. Wedden dat je zoon of dochter het meest fantastische verjaardagsfeestje ooit beleeft!

Gerelateerde Blogs

Leuke dingen doen rotterdam avond

Rotterdam is een geweldige stad met veel leuke dingen om te...

Nieuwste blogs

Inpakken voor de zon en zee

Als je van plan bent om naar Hurghada te...

Waarom koeling onmisbaar is op jouw event

Stel je voor: een zomerse dag, de zon staat...

Ontdek het comfort van een mline kussen: slaap als nooit tevoren!

Heb je ooit nagedacht over de invloed van een...
spot_img