Hoe reinig je je Nespresso koffiemachine?

Geniet jij elke ochtend van een vers kopje koffie? Vergeet dan zeker niet af en toe je machine te reinigen. Het onderhoud van je apparaat heeft namelijk ook een impact op de smaak van je koffie!

Wil je zo lang mogelijk genieten van een optimaal werkende koffiemachine? Dan dien je je apparaat zo nu en dan te reinigen. Waarop moet je allemaal letten? Een handig stappenplan ontdek je hieronder.

Maak het capsulebakje schoon

Het opvangbakje voor gebruikte capsules vangt niet enkel de lege Nespresso- of illy capsules op, er druipt ook heel wat koffie in. Om schimmels en bacteriën te voorkomen, is het aangeraden het bakje om de 2 à 3 dagen leeg te maken en te reinigen.

Spoel het waterreservoir uit

Om dagelijks te kunnen genieten van je kopje Nespresso zal je regelmatig het waterreservoir moeten bijvullen met water. Vergeet het ook niet af en toe uit te spoelen met een lauw sopje. Wanneer je je machine enkele dagen niet gebruikt hebt, vul je het reservoir ook best met proper water alvorens je terug een kopje koffie zet. Dit om bacteriën en schimmels te vermijden.

Reinig de buitenkant

De binnenkant van je machine reinigen is enorm belangrijk. Maar vergeet ook de buitenkant niet. Reinig de behuizing van je koffiemachine en de koffie-uitlaat minstens 1 maal per week. Doe dit met een schone, vochtig doek. Gebruik zeker geen schuursponsje, hiermee kan je immers krassen op je apparaat veroorzaken.

Ontkalk je koffiemachine

Net zoals je je waterkoker, wasmachine en afwasmachine regelmatig dient te ontkalken, zo ook je koffieapparaat. Want wist je dat je koffie door kalkaanslag een muffe smaak krijgt? Dit wil je uiteraard vermijden! Je machine ontkalken kan je op verschillende manieren doen. De makkelijkste én goedkoopste manier om te ontkalken is door het gebruik van schoonmaakazijn. Het zuur van azijn laat kalkaanslag onmiddellijk verdwijnen. Ontkalk je machine ongeveer om de drie maanden. Afhankelijk van het type apparaat waarover je beschikt, zal er een lampje knipperen wanneer de machine ontkalkt moet worden. Handig!

Je koffiemachine schoonmaken hoeft echt geen tijdrovend klusje te zijn. Indien je de bovenstaande stappen op regelmatige basis doorloopt, zal het reinigen van je apparaat altijd maar enkele minuten in beslag nemen. Volg bovenstaande tips dus om zo lang mogelijk te kunnen genieten van een koffiemachine die naar behoren functioneert. En van de ultieme smaak van een lekkere koffie!

Gerelateerde Blogs

Een interieur zoals in de boekjes? Kies zorgvuldig je raamdecoratie

Interieurinrichting is een creatief proces. Je huis personaliseren en een eigen...

Nieuwste blogs

Waarom koeling onmisbaar is op jouw event

Stel je voor: een zomerse dag, de zon staat...

Ontdek het comfort van een mline kussen: slaap als nooit tevoren!

Heb je ooit nagedacht over de invloed van een...

Een interieur zoals in de boekjes? Kies zorgvuldig je raamdecoratie

Interieurinrichting is een creatief proces. Je huis personaliseren en...
spot_img