Home Wonen Meer luxe in de tuin?

Meer luxe in de tuin?

0
Meer luxe in de tuin?

Ben je best tevreden over je huis? Dan wordt het tijd om de tuin eens flink onder handen te nemen. Natuurlijk maai je het gras met enige regelmaat en heb je de uitgebloeide bloemen al uit de planten geknipt. Ook is het grind aangeharkt en het onkruid uit de border geplukt. Maar dat wil nog niet zeggen dat je helemaal tevreden bent over je tuin. Wat als je nog best een overdekte plek kunt gebruiken om je auto onder te parkeren? Een carport aan de zijkant van je huis is zó geplaatst en biedt je veel extra ruimte en dus luxe.

Hoe zit het met de vergunning voor een carport?

In België is het duidelijk met de vergunningen die je nodig hebt: voor een carport die je aan de zijkant van je huis plaatst geldt alleen een meldingsplicht. Je moet er wel rekening mee houden dat deze carport niet groter is dan 40m2 (maar dat moet wel lukken) en dat deze, aan de zijkant, minimaal 3 meter van de erfgrens staat. Ook mag de carport, vanaf de grond gemeten, niet hoger zijn dan 4 meter. Voldoe je aan al deze eisen? Dan is het aanvragen van een vergunning (dus) niet nodig.

Heb je nog meer wensen?

Dan loont het de moeite om eens te kijken bij alle verschillende terrasoverkappingen die TuinMaximaal te bieden heeft. Je kunt dan zowel in de zomer als in de winter heerlijk buiten zitten en genieten van al het moois in je tuin. Combineer je een terrasoverkapping met een glazen schuifwand? Dan heb je het helemaal goed geregeld! Je hebt er dan een complete kamer bij gekregen. Net als bij de carport geldt voor het plaatsen van een terrasoverkapping een meldingsplicht in België. Al is het wel slim om in de gaten te houden dat je nooit over die 40m2 heen gaat. Heb je een carport van 15m2? Dan blijft er dus maximaal 25m2 over voor de terrasoverkapping.

Het oog wil ook wat

Staan de carport en de terrasoverkapping (al dan niet met glazen schuifdeuren) eenmaal? Dan wordt het tijd om deze toevoegingen mooi aan te kleden. Natuurlijk hoeft er aan de carport niet veel te gebeuren, maar de terrasoverkapping kan wel mooie (nieuwe) stoelen en een goede aankleding gebruiken. Denk dan, bijvoorbeeld, aan het gebruik van een tuinkleed en mooie LED-verlichting. Wil je de terrasoverkapping ook in de winter en op koudere avonden gaan gebruiken? Denk dan eens na over het plaatsen van een heater!