Geld besparen? Hierdoor krijg jij meer financiële vrijheid!

De huidige inflatie en de daarbij gepaarde torenhoge prijzen voor elektriciteit, brandstof en voeding hebben een grote impact op onze portefeuille. We proberen daarom creatiever om te springen met ons budget. Maar dat betekent niet dat je vanaf nu elke dag boterhammen met choco moet eten. Met deze slimme tips bespaar jij geld zonder dat jouw levensstijl een bocht van 180 graden moet maken!

Bied via online veilingen

Wist je dat je via veilingen online echt alles kan kopen? Er worden nieuwe spullen verkocht uit onder andere faillissementen en opruimingen. Zo kan je tuinmachines, meubels, horloges, sanitair, wagens tot zelfs kunst voor een prikje kopen. Je kan de instelprijzen en de biedingen van andere geïnteresseerden volgen en zien wanneer de veiling afloopt. Vervolgens volg je het lot dat je interesseert en net voor de bieding afloopt doe je een bod. Je zal sowieso aan de haal gaan met een pronkstuk tegen een fractie van de winkelwaarde. Je kan dus makkelijk uitpakken met je spiksplinternieuwe horloge zonder dat iemand weet wat je ervoor betaald hebt.

Hetzelfde geldt voor uitstapjes via veilingen. Je kan bieden op de toegangstickets van pretparken en dierentuinen en, mits wat geduld, kan je ze vaak aan de helft van de prijs kopen. Je hoeft dus geen nee te zeggen tegen de kids wanneer ze op uitstap willen in het weekend!

Koop producten van huismerken

Hoeveel producten van A-merken koop jij wanneer je naar de supermarkt gaat? Meer dan van huismerken, evenveel of minder? Het is een illusie te denken dat etenswaren van A-merken lekkerder of kwalitatiever zijn dan hun tegenhangers van huismerken. Vaak zit het hem in de verpakking. Die ziet er bij A-merken meestal een tikje leuker of kleurrijker uit. Maar wist je dat veel producten van A-merken en huismerken in dezelfde fabriek geproduceerd worden? Probeer dus eens wat producten van huismerken uit en test of je het verschil proeft. Je kan hier gigantisch veel geld mee besparen!

Investeer in duurzame verwarmingstechnieken

Gas en elektriciteit nemen een grote hap uit ons budget. Tijd dus om dit aan te pakken! Heb jij al zonnepanelen, een zonneboiler, een warmtepomp of een warmtepompboiler? Vraag raad aan een professional en bereken hoeveel rendement de investering in een duurzaam verwarmingssysteem je kan opleveren! Je geniet bovendien van diverse premies wanneer je je huis aan de hand van hernieuwbare energietechnieken verwarmt. Het geld dat je uitgeeft, verdien je dus dubbel en dik terug!

Gerelateerde Blogs

Wat je te doen staat bij het overlijden van een geliefd persoon?

Als een geliefd persoon is overleden, dan is dat een zeer...

Nieuwste blogs

Eenvoudige en leuke manieren om je woonkamer op te frissen

Je woonkamer inrichten kan best lastig zijn. Er zijn...

Maak het jezelf gemakkelijk met een tankkaart

Wanneer je een bedrijf runt of als zelfstandige werkt,...

Handwassers en douches om u tegen te zeggen

Overweeg je om te bouwen of te verbouwen? Of...