Hoe je badkamerruimte optimaal indelen?

We zijn allemaal fan van heerlijke verwenmomenten die ons de tijd en ruimte geven om tot onszelf te komen en te genieten van welverdiende rust en ongegeneerd genieten.  Wanneer alle elementen in een badkamer evenwichtig samenkomen, garandeert de renovatie van je badkamer niet alleen dagelijks gebruiksgemak voor een goed begin van je dag maar evengoed alle mogelijkheden voor een lang avondje genieten in je eigen wellnessruimte. Dit is alvast hoe wij het zouden doen!

Slimme indeling

Ben je intussen uitgekeken op de badkamer die je vijftien jaar geleden renoveerde en mag het vandaag een tikkeltje meer zijn? Dan heb je de verbouwmicrobe opnieuw te pakken! De manier waarop je de ruimte vijftien jaar geleden hebt ingericht, zal afwijken van de mogelijkheden die er vandaag op de markt zijn. Denk maar aan een hang-wc, een douchewand met een patroon of een bad uit mat acryl die vandaag jouw badkamer een unieke uitstraling geven.

De waaier aan mogelijkheden voor sanitair zijn de laatste jaren enorm geëvolueerd. Vandaag kun je helemaal los gaan in materiaalkeuze en opties bij de renovatie van je badkamer. Voor je aan de slag gaat, is het belangrijk om je af te vragen wat je precies verlangt van de ruimte. Wat zijn de belangrijkste items om een  wellness te creëren op jouw maat? Wil je een bad om helemaal te ontspannen? En blijf je vasthouden aan je dagelijks doucheritueel? Het is belangrijk om de beschikbare ruimte goed uit te denken en in te delen voor je met de verbouwingswerken start.

Comfort

Richt het aantal vierkante meters waarover je beschikt zo efficiënt mogelijk in en bespaar nooit op de dingen die je dagelijks nodig hebt. Zorg voor een voldoende ruime lavabo zodat je genoeg ruimte hebt om je comfortabel te wassen. Besparen op de beweegruimte rond je wastafel, is geen goed idee want dan wordt het al snel te krap.

Wanneer het toilet zich in de ruimte van je badkamer bevindt, vormt ze ook een belangrijk onderdeel bij het vernieuwen van je badkamer. Mocht je nog twijfelen of je een hang-wc zou installeren, dan zijn hier wel enkele  voordelen: je kunt de zithoogte bepalen, het mechanisme kan mooi worden weggewerkt, je kunt gemakkelijker de vloer schoonmaken en bovendien is het ruimtebesparend. Beknibbel ook hier niet op kwaliteit en kies voor een Geberit toilet met een inbouwreservoir voor een lange levensduur en optimaal gebruiksgemak.

Kleuren en materialen

Voor de ‘look and feel’ van je nieuwe badkamer, is het vinden van een evenwicht tussen de verschillende elementen belangrijk. Denk hierbij aan hippe tegels of wandbekleding en de keuze voor een bepaalde basiskleur van de muren. Ook het kraanwerk in zwart, zilver of goud, … zal de ruimte typeren.  Kies je voor neutrale kleuren, dan kun je met leuke accessoires een eigen touch geven aan de ruimte. Handdoeken en een badmat in dezelfde tinten geeft je badkamer een rustige uitstraling. En waarom geen hippe spiegel met ledverlichting plaatsen? De mogelijkheden zijn oneindig, dus laat je helemaal gaan!

Gerelateerde Blogs

Eenvoudige en leuke manieren om je woonkamer op te frissen

Je woonkamer inrichten kan best lastig zijn. Er zijn zoveel verschillende...

Nieuwste blogs

Een motorverzekering stuurt jouw motor verzekerd de weg op

Bij voertuigen is het ontzettend belangrijk om te zorgen...

Cadeaus onder €30 om te tonen dat je aan iemand denkt

Wil jij iemand duidelijk maken dat je aan hen...

Vind het juiste instrument voor jou!

Muziek maakt vele mensen blij. Het herinnert ze aan...