iPhone X vs. iPhone SE 2020: welke is beter?

De iPhone X is inmiddels niet meer bij Apple, maar wel refurbished verkrijgbaar voor een veel scherpere prijs dan hij in 2017 werd gelanceerd. Toen was de prijs van de iPhone X nog ver boven de duizend euro, waar je nu al voor driehonderd euro zo’n premium smartphone in je bezit hebt. Bijvoorbeeld bij webshops zoals Forza Refurbished: iphone X refurbished kopen bij Forza

De hamvraag: is het vlaggenschip uit 2017 beter dan de budgetvriendelijke iPhone SE uit 2020?

iPhone SE 2020 refurbished

Hoewel hij geen tweede telelens heeft en het beeldscherm niet zo briljant is als dat van de iPhone X, heeft de kleinere refurbished iPhone SE toch een paar upgrades waardoor hij voordeliger is dan een afgeprijsde refurbished iPhone X. Dat zijn onder andere een A13 Bionic-processor, dual-sim-mogelijkheden en een handvol camera-upgrades. Geen van beide telefoons heeft een hoofdtelefoonaansluiting. Als je op zoek bent naar een betaalbare, gloednieuwe iPhone met up-to-date ondersteuning, moet je voor de iPhone SE gaan. Evenals de iPhone X is de iPhone SE 2020 refurbished verkrijgbaar bij de nummer 1 Apple refurbished leverancier, Forza Refurbished: iphone SE refurbished van Forza

iPhone X refurbished

Als je een werkende iPhone X hebt, zijn er weinig redenen waarom je de iPhone SE zou kopen. Met zijn OLED-beeldscherm, dubbele camera en Face ID, voorziet de iPhone X namelijk nog steeds in alle gemakken. Als je in de verleiding komt om een gereviseerde iPhone X te kopen tegen de gereduceerde prijs, is dat dus nog steeds een slimme keuze. Dit komt vooral doordat de iPhone X bij lancering al zijn tijd ver vooruit was. Ten opzichte van de nieuwere iPhone SE, kun je bij de iPhone X wel minder lang software-updates verwachten. Hier betaal je dan ook een veel scherpere prijs voor. Als je toch een iPhone wenst die langer van upgrades geniet is de iPhone SE het meest handzame formaat met het vertrouwde Touch ID.

Ontwerp: het grotere, heldere scherm van iPhone X

Hoewel de iPhone X uit 2017 komt, ziet hij er nog steeds modern uit. Dit toestel heeft dan ook de trend gezet voor veel smartphones zoals we ze vandaag de dag kennen. Het roestvrijstalen ontwerp doet beter aan dan de aluminium behuizing van de iPhone SE. Naast de duidelijke scherminkeping is de iPhone X ook groter en heeft hij een helderder scherm met een hogere resolutie en pixeldichtheid. Het heeft ook een OLED-scherm, in tegenstelling tot het LCD-scherm van de iPhone SE. Over het algemeen wordt aangenomen dat OLED-schermen een betere beeldkwaliteit en kleurcontrast hebben, maar daar betaal je wel meer voor. Het scherm van de iPhone X is hierdoor helderder, vooral onder verschillende kijkhoeken, en het is een tikkeltje levendiger.

Touch of Face ID

De iPhone SE is de meest recente iPhone van Apple die een fysieke thuisknop heeft. Sommige mensen geven daar misschien de voorkeur aan omdat het intuïtief in gebruik is en je geen veegbewegingen hoeft te gebruiken om terug te keren naar het beginscherm of recente apps op te roepen, zoals je zou doen op de iPhone X. De homeknop bevat ook een vingerafdruklezer om de telefoon te ontgrendelen en digitale betalingen te autoriseren via Touch ID. Voor biometrische beveiliging maakt de iPhone X gebruik van Face ID, oftewel gezichtssensoren op de camera aan de voorzijde.

 

De iPhone X heeft ook 3D Touch, een oudere functie die in 2015 debuteerde op de iPhone 6S. Het geeft toegang tot extra menu-opties en opdrachten wanneer je je vinger hard tegen het scherm drukt. Apple begon de functie in 2018 geleidelijk uit te faseren met de iPhone XR, en deze is nu afwezig op nieuwe iPhones. In plaats daarvan heeft het bedrijf 3D Touch vervangen door Haptic Touch. Haptic Touch zit op de iPhone SE en doet vrijwel hetzelfde, behalve dat je in plaats van harder op het scherm te drukken, lang op het item drukt.

Zwart, wit en rood

Beide toestellen zijn IP67 voor waterbescherming en verkrijgbaar in zwart en wit, maar de iPhone SE heeft nog een derde, rode variant.
Verwaarloos de enkele camera aan de achterzijde van de iPhone SE niet…
SE 2020 heeft één van de beste single camera’s

Aangezien de iPhone X een telefotocamera heeft en de SE niet, lijkt het er misschien op dat de X meer de overhand neemt in het maken van foto's. De iPhone X kan immers prachtige portretfoto's maken met een wazige bokeh-achtergrond, en kan 2x telezoomen zonder verlies van details. De iPhone X heeft ook digitale zoom, tot 10x voor foto's en 6x voor video's, waarmee hij dichter inzoomt dan de iPhone SE (die 5x digitale zoom heeft voor foto's en 3x voor video's). Tot slot kun je met de selfiecamera de leuke Animoji- en Memoji-functies gebruiken.

De iPhone SE kan dankzij zijn software nog steeds fantastische portretfoto's maken, en heeft één groot voordeel dat de iPhone X niet heeft: de A13 Bionic-processor. Dankzij deze nieuwere chip kan de iPhone SE schitterende foto's maken met zijn 12 megapixelcamera aan de achterzijde, die vergelijkbaar is met de camera van de iPhone 11. Dankzij deze chipset kan Apple ook camera-upgrades onder de motorkap toevoegen die zowel de foto- als de videokwaliteit verbeteren. 

Processor, batterij, dual SIM en geheugen

De iPhone SE is uitgerust met Apple's nieuwste eigen A13 Bionic chip. De iPhone SE klokte vergelijkbare resultaten als de iPhone 11, wat wil zeggen dat het ook vergelijkbaar presteerde met andere merk-telefoons zoals de Galaxy S20, Pixel 4 en OnePlus 8 Pro. Wat ook goed is om te weten dat het resultaat van de iPhone SE veel hoger was dan dat van de iPhone 8, die dezelfde A11-processor heeft als de iPhone X.

Beschikken over de iPhone X of iPhone SE zonder de hoofdprijs te betalen? Dat kan met refurbished. Als je kiest voor een Keurmerk Refurbished-partij zoals Forza, ontvang je twee jaar garantie op het gehele toestel. Hierdoor ben je ook op termijn verzekerd van een betrouwbare aankoop. Forza Refurbished beschikt over het grootste gamma refurbished iPhones & iPads van de BENELUX.

Gerelateerde Blogs

Wat is het verschil tussen VPS en een dedicated server?

Je zou denken dat iedereen dit wel weet in dit tijdperk....

Nieuwste blogs

Waarom koeling onmisbaar is op jouw event

Stel je voor: een zomerse dag, de zon staat...

Ontdek het comfort van een mline kussen: slaap als nooit tevoren!

Heb je ooit nagedacht over de invloed van een...

Een interieur zoals in de boekjes? Kies zorgvuldig je raamdecoratie

Interieurinrichting is een creatief proces. Je huis personaliseren en...
spot_img