Likje verf? Eerste hulp bij schilderwerken

Schilderwerken, je houdt ervan of niet. Welke kleur zet je op de muren? Alles hangt af van de oppervlakte en functie van de kamer. Voor een kinderkamer kan je leuke kleuren gebruiken, de master bedroom of badkamer houd je beter neutraal. Wij geven je enkele tips!

Foute kleur

Bestaan er foute kleuren? In principe niet, elke kleur kan prachtig zijn. Maar niet in elke ruimte, dat is een belangrijke nuance. Kleine ruimtes en donkere kleuren zijn over het algemeen geen succes. De donkere kleur verkleint de kamer optisch en dat kan zorgen voor een beklemmend gevoel. Wil je toch graag een donkere kleur gebruiken of overweeg je misschien zelfs een aantal muren zwart te verven? Dan hou je het best bij één of twee muren voor het beste effect. Hou bij de keuze van de kleur rekening met de lichtinval. Staaltjes meenemen is altijd handig. In een kamer met weinig natuurlijke lichtinval zal je gekozen kleur iets donkerder lijken. In sommige gevallen merk je echt een groot verschil en kies je dus beter voor een lichtere tint van de kleur die je hebt gekozen.

Slechte voorbereidingen

Als je je schilderwerken enigszins professioneel wil aanpakken, tref dan eerst de nodige voorbereidingen. Naast voldoende verf heb je verfborstels en -rollers nodig. Kwaliteit is hier niet onbelangrijk. Verfborstels die haren of pluisjes verliezen en strepen nalaten, zullen zelfs het werk van de beste schilder amateuristisch doen lijken. Vergeet ook zeker geen afplaktape en plak de hele kamer goed af, inclusief verwarmingsbuizen, plinten en eventueel het plafond. Ook niet te vergeten: een stevig plastieken zeil om je vloer te beschermen. Wees zeker dat je een goeddekkende primer in huis haalt. Zoniet verlies je een hele hoop van je dure verf aan een eerste laag: zonde van het werk, zonde van het geld. Zorg dat de ruimte stofvrij is en makkelijk te verluchten. Wil je je hele huis even onder handen nemen? Ga dan op zoek naar iemand voor professionele schoonmaak. Zonder morren laten ze je huis spik en span voor je achter zodat jij zorgeloos aan je schilderwerken kan beginnen. Ook nadien kan een professionele schoonmaakdienst je helpen bij het proper houden van je woning.

Schilderen zonder strepen

Gaan je haren al recht staan bij het horen van de voorbereidingswerken? Weet dan dat je ook altijd een beroep kan doen op een expert. Voor professionele schilderwerken in Antwerpen zijn er heel wat degelijke adresjes te vinden. Ga je toch liever zelf aan de slag? Bij schilderen draait het naast de kwaliteit van je verf, je borstels en de voorbereidingswerken om techniek en snelheid. Is dit de eerste keer dat je met verf en een kwast ten strijde trekt? Dan hebben we enkele tips voor een onberispelijk resultaat en een muur waar je nog lang plezier van zal beleven. De hoekjes en de kantjes? Daar gebruik je een verfborstel voor. De grotere oppervlakken krijgen een beurt met de verfroller. Druk niet te hard op de rol, want daar krijg je net strepen door. En de richting? Eerst van boven naar onder en dan van links naar rechts. Got it? Vooruit met de geit dan maar, aan het schilderen. Veel succes!

Gerelateerde Blogs

Eenvoudige en leuke manieren om je woonkamer op te frissen

Je woonkamer inrichten kan best lastig zijn. Er zijn zoveel verschillende...

Nieuwste blogs

Eenvoudige en leuke manieren om je woonkamer op te frissen

Je woonkamer inrichten kan best lastig zijn. Er zijn...

Maak het jezelf gemakkelijk met een tankkaart

Wanneer je een bedrijf runt of als zelfstandige werkt,...

Handwassers en douches om u tegen te zeggen

Overweeg je om te bouwen of te verbouwen? Of...