Perfecte wijn hoort in de wijnkoelkast

Niets is lekkerder dan een heerlijk glaasje wijn om lekker even tot rust te komen, of juist om een mooie gelegenheid te vieren met vrienden en familie. Maar hoe komt het toch dat dat glaasje wijn in een restaurant vaak net iets lekkerder smaakt dan thuis? Komt het door de sfeer of het merk? Misschien ook, maar de grootste reden is dat de wijn daar bewaard wordt in een wijnkoelkast. Zo blijft dat specifieke soort wijn op precies de juiste temperatuur, en dat maakt een wereld van verschil voor de smaakbeleving. Zulke wijnkoelkasten zijn niet alleen meer voor de horeca, maar kun je nu ook gewoon thuis hebben zodat je optimaal van je wijntje kunt genieten. Er zijn eerst een aantal specificaties die je moet overwegen zodat je de perfecte wijnkoelkast kunt aanschaffen voor thuis.

Een stijlvolle wijnkoelkast in huis

Als eerste is het handig om te overwegen hoeveel ruimte de wijnkoelkast mag innemen en hoe deze er dan uit mag zien. Is het alleen voor eigen gebruik? Dan heb je waarschijnlijk genoeg aan een wijnkoelkast waar je vijftig of minder flessen in kunt opbergen. Houd je regelmatig feestjes? Dan kun je ook voor modellen kiezen waar je zelfs meer dan honderd flessen in kunt koelen. Als je deze keuze hebt gemaakt, dan kun je kijken naar het uiterlijk van de wijnkoelkast. Welke kleur moeten de deuren hebben? Wil je glas zodat je naar de flessen kunt kijken of niet? Moeten de rekjes eruit te trekken zijn of wil je dat deze vastzitten? Natuurlijk is het ook niet geheel onbelangrijk om te bepalen of je een inbouw model wilt of juist een los model. Tot slot moet je uiteraard niet vergeten naar welke kant je wilt dat de deurtjes openen.

Koel je wijn op de juiste temperatuur

Het is algemeen bekend dat witte wijn koel wordt gedronken en dat rode wijn op kamertemperatuur blijft. Uiteraard kan een wijnkoelkast ook rekening houden met rode wijnen en kun je alle soorten wijn op precies de juiste temperatuur bewaren. Drink je vaak maar één soort wijn? Dan kun je kiezen voor een wijnkoelkast met één temperatuurzone. Dit scheelt vaak ook in de prijs. Wil je rood en wit beide kunnen opbergen? Dan kun je kiezen voor een wijnkoelkast met twee temperatuurzones. Op deze manier kun je verschillende delen van je wijnkoelkast op een andere temperatuur koelen. Zo wordt rode wijn vaak tussen de 14 en 18 graden gekoeld, terwijl witte wijn tussen de 7 en 12 graden wordt gekoeld. Deze verschillende temperatuurzones zijn dus niet overbodig. Wil je verschillende wijnen nog specifieker koelen? Dan kun je kiezen voor een wijnkoeler met drie temperatuurzones. Heb je gekozen welk soort wijn je wilt opbergen, welke ruimte je daarvoor hebt en hoe de kast eruit mag zien? Dan ben je er helemaal klaar voor om de perfecte wijnkoelkast aan te schaffen.

Gerelateerde Blogs

Een interieur zoals in de boekjes? Kies zorgvuldig je raamdecoratie

Interieurinrichting is een creatief proces. Je huis personaliseren en een eigen...

Nieuwste blogs

Een interieur zoals in de boekjes? Kies zorgvuldig je raamdecoratie

Interieurinrichting is een creatief proces. Je huis personaliseren en...

Ontdek waarom steeds meer mensen voor een elektrische stadsfiets kiezen!

Mensen die vaak de fiets als vervoermiddel gebruiken, kunnen...

Hoe vind je eenvoudig het beste personeel voor jouw bedrijf?

Heb je een bedrijf in de agrarische sector of...