Een herfst-proof tuin voor de koude maanden

We hebben een prachtige zomer achter de rug. Het liefst maken we nog net wat meer mooie zomeravonden mee waarop we in de tuin kunnen genieten van de bloeiende bloemen en planten en de felle zon, maar of dat er nog inzit weten we in dit kille land natuurlijk nooit zeker. We kunnen er op rekenen dat de herfst om de hoek staat, klaar om ieder moment de boel te verregenen. Maar de herfst kan ook heel mooi zijn, met vallende bladeren in mooie warme kleuren die een nieuw begin symboliseren. Ben jij nog niet klaar om afscheid te nemen van avonden in je tuin? Zo maak je hem herfst-proof!

Maak je planten klaar

Planten en bloemen bloeien soms wat lastig in Nederland, omdat de daadwerkelijke bewegingen van de seizoenen niet helemaal kloppen met wat planten verwachten. Hierdoor gaan ze soms snel onverwacht verdorren, wat natuurlijk zonde is. Onderzoek dus goed hoe ver jouw planten zijn in dit proces, of ze in de zomer wel goed verzorgd zijn, en wat je kunt doen om ze herfst-proof te maken. Als er dan nog een mooie avond komt of als je op een koude dag vanuit je raam toch nog wilt genieten van je plantjes, staan ze misschien toch net wat langer in bloei en gaan ze gezond het nieuwe seizoen in!

Tuinschermen

In de zomer werken de groots bloeiende planten in je tuin al snel als een soort beschutting. Als je echter in de koudere maanden ook nog buiten wil zitten, zul je als snel merken dat je tuin toch wel erg open wordt als al die planten niet meer in bloei staan en er geen blaadjes meer aan de takken van je bomen zitten. Het is dan handig om tuinschermen aan te schaffen. Die zorgen voor beschutting én geven je tuin een meer huiselijke en gezellige sfeer, zodat het nog aantrekkelijker wordt om zelfs in de kou toch even lekker buiten te gaan zitten en te genieten van jouw mooie oase van natuur en rust! Tuinschermen sowieso een geweldige investering, want het voegt enorm veer sfeer toe aan je tuin. En er zijn ontzettend veel variaties te vinden, dus er is altijd wel iets geschikt voor je!

Warmte!

Het enige nadeel aan in de herfst buiten zitten in natuurlijk de kou en de regen. Nou is een afdakje niet voor elke tuin even geschikt, dus op regenachtige dagen zul je even moeten afzien. Maar de kou is gelukkig iets aan te doen! Je hoeft alleen maar een vuurkorfje te vinden en daar wat hout in te doen, en voila – de geur van de winter, maar dan lekker buiten – en zonder kou!

Gerelateerde Blogs

Meer luxe in de tuin?

Ben je best tevreden over je huis? Dan wordt het tijd...

Nieuwste blogs

Geld besparen? Hierdoor krijg jij meer financiële vrijheid!

De huidige inflatie en de daarbij gepaarde torenhoge prijzen...

Meer luxe in de tuin?

Ben je best tevreden over je huis? Dan wordt...

Hoe reinig je je Nespresso koffiemachine?

Geniet jij elke ochtend van een vers kopje koffie?...