Veilig klussen met deze 3 must-haves

De meesten onder ons hebben wel al eens wat werkjes uitgevoerd thuis. Of het nu uit vrije wil was en je de muren van je kamer hebt geschilderd of de keuken hebt uitgebroken, de kans is groot dat je baat zou hebben gehad bij wat veiligheidsuitrusting. Zelfs als je geen grote klusjesman bent, moet je toch een aantal basisonderdelen van beschermingskledij bij de hand hebben voor mochten er doe-het-zelf projecten opduiken. Met volgende drie must-haves ben je al een pak beter beschermd, terwijl jij je skills zorgeloos bovenhaalt!

1. Beschermende kleding

Het is belangrijk dat je beschermende kleding in je doe-het-zelf uitrusting hebt. Wat je bij de hand moet hebben, is afhankelijk van het soort project dat je gaat uitvoeren. Als je vooral je huis schoonmaakt, heb je misschien alleen maar een oversized T-shirt of schort nodig om je huid of kleding te beschermen tegen schoonmaakmiddelen. Voor echte verbouwingen is het zeker goed om uitgerust te zijn met kwaliteitsvolle handschoenen, aangepaste schoenen en een Blaklader werkbroek voor maximaal comfort. Deze broeken zijn uitgerust met zakken om je pennen, messen of ander gereedschap bij te houden. Supermakkelijk toch?!

2. Oog-en gelaatsbescherming

Je kan nooit voorzichtig genoeg zijn! Een veiligheidsbril beschermt je ogen tegen stof en hout- of metaalsplinters, vooral als je elektrisch gereedschap gebruikt dat rondvliegende deeltjes veroorzaakt. Veiligheidsbrillen zijn niet duur en overal verkrijgbaar. Belangrijk is dat je er eentje kiest die goed bij je gezicht past en dus het is aan te raden dat je hem even past. Houd ook rekening met verschillende features zoals anti-condens, UV-beschermende of krasbestendige glazen als je een specifiek project op de agenda hebt staan.

3. Gehoorbescherming

Sommige klusjes in huis vereisen, vaak tot grote ergernis van de buren, het gebruik van luide gereedschappen zoals een drilboor of kettingzaag. Doe zeker oordopjes in om je trommelvliezen te beschermen voordat je met deze klussen begint – ze zijn immers gevoeliger dan je denkt. Als je gedurende langere tijd wordt blootgesteld aan geluiden van 85 decibel of meer, draag je best ook een gehoorkap om het meeste geluid af te blokken.

Kortom, zelfs voor kleinere verbouwingswerken kan je de Dassy werkbroek, de werklaarzen of de laskledij waar je al langer over nadenkt, eindelijk aankopen. Hoe eerder je de items in huis hebt, hoe sneller en veiliger de renovatiewerken van start kunnen gaan. Een goede voorbereiding is het halve werk. Veel succes!

Gerelateerde Blogs

Hoe kies je een goede motorhelm?

Je weet hoe kwetsbaar je bent in het verkeer en je...

Nieuwste blogs

Hoe kies je een goede motorhelm?

Je weet hoe kwetsbaar je bent in het verkeer...

Schoenen maken de man… en vrouw!

Marilyn Monroe kan dan wel gezongen hebben dat diamanten...

Motor verkopen via een gespecialiseerde website zonder rompslomp

Op het moment dat je besluit om je motor te...