Wat je te doen staat bij het overlijden van een geliefd persoon?

Als een geliefd persoon is overleden, dan is dat een zeer vervelende en zware periode. Helaas moeten er veel zaken geregeld worden en dat is niet prettig omdat je het liefst wil rouwen. Hier vind je meer informatie over wat je te doen staat wanneer een geliefd persoon is overleden. 

 

Maak het overlijden bekend

De dag wanneer een geliefd persoon is overleden, wil je natuurlijk even tot jezelf komen en rust hebben want dat is gewoon logisch. De volgende dag is het erg belangrijk dat je vrienden, familieleden en kennissen van de overleden persoon op de hoogte stelt. Hierdoor weten andere personen ook meer informatie en kunnen ook zij starten met rouwen. Daarnaast houd je hierdoor automatisch nabestaande op de hoogte dat de persoon binnenkort begraven of gecremeerd word. 

Schakel een uitvaartverzorger in

Om de persoon een geweldig afscheid te geven is het erg belangrijk dat je de dag na het overlijden van de persoon een uitvaartverzorger inschakelt. Dit is erg belangrijk omdat de persoon binnen enkele dagen al begraven moet worden. De uitvaartverzorger gaat samen met jou kijken naar hoe je een geweldige afscheid kan geven. De uitvaartverzorger weet precies hoe hij of zij een prachtige dienst kan organiseren, dus daar hoef jij je zeker niet om druk te maken.  Ook gaan jullie samen een prachtige kist uitzoeken voor de overleden persoon. De uitvaartverzorger neemt vervolgens al het werk uit handen zodat je thuis met je gezin kan gaan rouwen. Dit is erg fijn want je wilt je namelijk zoveel mogelijk focussen op het rouwen en het begraven of cremeren van de overleden persoon. 

 

De uitvaart

De uitvaart is de laatste dag dat je de persoon nog ziet en dat is het moeilijkste moment van de dag. Gelukkig heeft de uitvaartverzorger al een begraafplaats of crematorium gevonden waar de overleden persoon een geweldige dienst krijgt. Familie, kennissen en vrienden krijgen zo de kans om de laatste eer te bewijzen. Vervolgens kan de uitvaart beginnen en wordt de overleden persoon naar de laatste rustplaats gebracht. Als je uit een grotere stad komt zoals Amsterdam, houd er dan rekening mee dat de uitvaart Amsterdam langer kan duren omdat het een beste afstand lopen of stapvoets rijden is. In sommige gevallen is het zelfs niet mogelijk om stapvoets te rijden omdat de begraafplaats te ver is. 

 

Gerelateerde Blogs

Geld besparen? Hierdoor krijg jij meer financiële vrijheid!

De huidige inflatie en de daarbij gepaarde torenhoge prijzen voor elektriciteit,...

Nieuwste blogs

Eenvoudige en leuke manieren om je woonkamer op te frissen

Je woonkamer inrichten kan best lastig zijn. Er zijn...

Maak het jezelf gemakkelijk met een tankkaart

Wanneer je een bedrijf runt of als zelfstandige werkt,...

Handwassers en douches om u tegen te zeggen

Overweeg je om te bouwen of te verbouwen? Of...