Geef je slaapkamer een nieuwe look in 5 stappen

De dagen worden langer, de vogels fluiten je ’s morgens wakker en de eerste bloemen beginnen te bloeien. Dat betekent maar één ding, de lente is in zicht. Dat is niet alleen het ideale moment voor de jaarlijkse voorjaarsschoonmaak, maar ook voor de herinrichting van je slaapkamer! We geven je vijf tips mee voor die metamorfose.

Stijlvolle gordijnen

Je slaapkamer is een van de belangrijkste ruimtes in je huis. Je moet er namelijk helemaal tot rust kunnen komen. Bovendien ligt de juiste inrichting aan de basis van dat gevoel. Heb je er al eens aan gedacht om je gordijn te vervangen? Je kamer zal er meteen helemaal anders uitzien. Wil je graag je kamer groter maken? Kies dan voor een stof waar nog licht doorheen komt, vouwgordijnen zijn daar ideaal voor. Als je eerder voor een intieme of knusse sfeer wil gaan, kan je net voor een warme tint gaan. 

Groene touch

Om van je kamer echt een oase van rust te maken, kan je een groen element toevoegen. Een mooie kamerplant zorgt meteen voor kleur én een rustig gevoel. Heb je geen groene vingers? Geen paniek, vetplantjes of cactussen vragen nauwelijks onderhoud en hebben toch hetzelfde stijlvolle effect.

Likje verf

Een ander kleurtje op de muren kan ook een metamorfose van je kamer teweegbrengen. Om de oase van rust nog te vergroten, speelt de kleur van je muren een belangrijke rol. Alle kleurtinten die voorkomen in de natuur bevorderen je gevoel van rust. Denk maar aan groen, blauw of zandkleur. Vergeet ook niet te letten op je plafond. Ook daar kan je spelen met kleuren en stijlen en je kamer zo een nieuwe look aanmeten. 

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand…

Als je kamer eerder aan de kleine kant is, kan een spiegel wonderen doen! Een spiegel is ook een goed idee als er niet zoveel daglicht in je slaapkamer binnenkomt. Een spiegel stuurt namelijk het licht door de kamer en dat geeft niet alleen een klare indruk, maar maakt de ruimte ook groter. En last but not least, een spiegel is ook handig om nog een snelle blik op je outfit te werpen vooraleer je de deur uitgaat.

Juiste verlichting

Denk ten slotte ook goed na over waar je je verlichting plaatst. Als de ruimte in balans is, hang je best een groot licht in het midden. Om donkere hoekjes te vermijden en de gezelligheidsfactor te vergroten, kan je nog wat kleine hang-, sta- of tafellampjes plaatsen. 

Ziezo, met deze vijf tips is jouw slaapkamer klaar voor een nieuw seizoen! 

Gerelateerde Blogs

Eenvoudige en leuke manieren om je woonkamer op te frissen

Je woonkamer inrichten kan best lastig zijn. Er zijn zoveel verschillende...

Nieuwste blogs

Eenvoudige en leuke manieren om je woonkamer op te frissen

Je woonkamer inrichten kan best lastig zijn. Er zijn...

Maak het jezelf gemakkelijk met een tankkaart

Wanneer je een bedrijf runt of als zelfstandige werkt,...

Handwassers en douches om u tegen te zeggen

Overweeg je om te bouwen of te verbouwen? Of...