Home Zakelijk Ventilatiesystemen: Waarom zijn ze belangrijk en wat zijn de voordelen?

Ventilatiesystemen: Waarom zijn ze belangrijk en wat zijn de voordelen?

0
Ventilatiesystemen: Waarom zijn ze belangrijk en wat zijn de voordelen?

Steeds meer gezinnen en bedrijven in België kiezen voor mechanische ventilatiesystemen. Dat heeft uiteraard te maken met de voordelen die de overheid eraan verbindt, maar dat is niet de enige reden. Onder meer ook de  coronacrisis heeft ons gewezen op het belang van een goede ventilatie. Comfort, gezondheid en veiligheid zijn minstens even goede redenen. Laten we even een kijkje nemen naar de voordelen!

Waarom?

Ventileren is in de eerste plaats een kwestie van gezondheid. De lucht die je ‘gebruikt’ in huis verliest aan kwaliteit. Door steeds verse lucht aan de trekken (mechanisch of niet-mechanisch trouwens) vermijd je dat je longen lijden onder een slechte luchtkwaliteit. Ook voor de luchtvochtigheid is dit cruciaal. Daarom vind je ook een groot assortiment aan badkamer ventilatiesystemen. Ook andere ruimtes met typisch een hogere vochtigheidsgraad worden best maximaal geventileerd.

Het principe

Met een mechanisch ventilatiesysteem zuigen/blazen elektrische ventilatoren verse lucht van buiten naar binnen. Die verse lucht vult je woning via spleten onder deuren en ventilatieroosters, terwijl de vervuilde lucht automatisch wordt afgevoerd. Via een warmtewisselaar wordt de buitenlucht eerst opgewarmd, waardoor je minder warmte verliest. Gezond én duurzaam dus: je geniet in je binnenruimtes permanent van verse lucht en de luchtvochtigheid blijft mooi in balans.

Vertrouw op doordachte innovatie

Mechanisch of niet: we hebben het hier natuurlijk over behoorlijk hoogstaande techniek. Je kiest dus best voor een merk waarvan je weet dat de kwaliteit top is. Zonder enige twijfel is Soler & Palau één van de allerbeste keuzes. Dit merk zet enorm in op onderzoek en ontwikkeling, waardoor ze innovatieve techniek koppelen aan maximaal comfort en gezondheid.


Nu wil het oog natuurlijk ook wat. Wie renoveert of bouwt verwacht elegante designs, die zich liefst maximaal aan het oog onttrekken. Niemand woont graag in een technische ruimte. Ook daarvoor is Soler & Palau een uiterst geschikte keuze. Als geen ander begrijpen ze de kunst om hun ontwerpen zo subtiel mogelijk in het interieur te doen passen. Hun roosters, units en ventilatoren zijn efficiënt ontworpen, zodat ze niet alleen relatief klein zijn, maar ook fraai qua uitstraling!

Je bespaart zelfs energie!

Met een mechanisch ventilatiesysteem van topmerken als Soler & Palau of Vasco, bespaar je ook energie. Zowat driekwart van de warmte die je met een ‘analoog’ systeem zou verliezen, blijft in je woning. Een ventilatiesysteem D vermindert het aantal luchtverversingen met ongeveer de helft. De energie die door ‘gewone’ ventilatie verloren gaat daalt met ongeveer 65%. Het elektrisch verbruik van deze topsystemen ligt bovendien erg laag, waardoor je gegarandeerd winst maakt.