Zorg voor een mooie tuin met de juiste toestellen

Een tuin kan, zeker in de zomer, als een tweede woonkamer worden beschouwd. Wanneer het goed weer is, kiezen mensen er vaak voor om buiten te eten en te genieten van het zonnetje, in plaats van binnen voor de televisie te zitten. Indien je veel buiten zit, is het ook belangrijk om een tuin te hebben die goed onderhouden is. Afhankelijk van de grootte van de tuin en wat je allemaal in je tuin hebt staan, kan dit onderhoud wel wat tijd in beslag nemen.

Werk je haag regelmatig bij

Indien je in je tuin een haag hebt staan, dient deze regelmatig te worden bijgewerkt. Gebruik hiervoor een haagschaar. Afhankelijk van de grootte van je haag kan je ervoor kiezen om een elektrische of een manuele haagschaar aan te kopen. Het voordeel van een elektrische haagschaar is dat je natuurlijk je haag sneller zal kunnen onderhouden. Een mogelijk nadeel is dat een elektrische haagschaar veel zwaarder weegt dan een manuele.

Je haag snoeien doe je best een eerste keer voor de zomer, in de maanden mei of juni. Om de haag klaar te maken voor de winter, kan je dit nog eens herhalen in september of oktober. Dit is natuurlijk enkel om je een idee te geven. Het kan zijn dat je haag sneller of trager groeit. Hoe beter je je haag onderhoudt, hoe eenvoudiger en vlotter de snoeibeurten zullen zijn. Het snoeiafval dat je na het snoeien bijeen verzamelt, kan je deponeren op het recyclagepark.

Hou je gazon gezond met een verticuteerder

Een verticuteerder wordt ook wel eens een verticuteermachine of verticulator genoemd. Qua uitzicht lijkt een verticuteerder ook wel op een grasmaaier, maar het heeft niet dezelfde functie. Een verticuteermachine wordt namelijk gebruikt om mos, onkruid of gazonvilt uit je gazon te verwijderen. Wanneer je je gazon maait, blijft er altijd wat gemaaid gras achter op je gazon. Na verloop van tijd sterft deze laag gras af en wordt deze steeds dikker. Dit zorgt ervoor dat er geen lucht meer bij de wortels van je gazon kunnen komen, waardoor je gras niet meer kan groeien. Een verticuteerder haalt deze laag weg, waardoor er niet enkel lucht, maar ook water de wortels kan bereiken.

Je hebt de mogelijkheid om een verticuteerder te kiezen die op diesel, benzine of een batterij werkt. Daarnaast bestaan er ook verschillende werkbreedtes. Hoe groter je tuin, hoe groter de werkbreedte van het toestel.

Gerelateerde Blogs

Wat denken jullie dat de typische uitdagingen van deze levensstijl zijn?

Ontdek de typische uitdagingen van het studentenleven Als student kom je...

Nieuwste blogs

Ontdek waarom steeds meer mensen voor een elektrische stadsfiets kiezen!

Mensen die vaak de fiets als vervoermiddel gebruiken, kunnen...

Hoe vind je eenvoudig het beste personeel voor jouw bedrijf?

Heb je een bedrijf in de agrarische sector of...

Wat vinden studenten het leukst aan het doen van zwemmen en zo?

Zwemmen is een populaire sport onder studenten. Het biedt...