Welke drank serveer je tijdens de feestdagen?

Wij kijken al enorm uit naar de feestdagen om gezellig samen te zijn – in welke vorm dan ook. Is het een gezellig etentje met je beste vrienden, een koffie en taart bij je grootouders, of een lange en uitgebreide kerstmaaltijd met je gezin? Bij elk mooi moment hoort iets heerlijk om te drinken. Al zorgt welke wijn, koffie, bier of aperitiefje je erbij schenkt soms voor kopzorgen. Geen nood, wij helpen je graag verder om van deze dagen de mooiste dagen van het jaar te maken.

Voor de wijnliefhebbers

De beste kerstwijnen zijn wijnen die passen bij je gerecht en geliefd zijn bij een groot publiek. Doe gerust al eens een proeftest op voorhand en selecteer de lekkerste flessen. Als er nog wat over is, kan je die toch gewoon mee naar huis geven als wijncadeau? Als je een hele menu hebt voorzien, kan je ook kiezen voor een kerstpakket waarin verschillende soorten bubbels, rode en witte wijn zijn verzameld. Zo hoef jij de selectie niet meer te maken én het is ook voordeliger. Wanneer je heerlijke witte vis hebt voorzien in botersaus, is een Sauvignon Blanc of Chablis perfect. Bij een wildgerecht zoals hert hoort dan weer een vollere, kruidige rode wijn zoals een rode Bordeaux.

Mag het een biertje zijn?

Een karaktervol stevig bier bij wild wordt door velen zeker gesmaakt. Als je voor het zwaardere wild zoals hert gaat, kies je best voor bruin bier zoals een Troubadour Obscura of een Lefort. Bij kleiner wild zoals konijn of duif, is kruidig blond bier perfect, zoals Postel Blond en Hertenheer.

Non-alcoholische knallers

Zorg ervoor dat iedereen kan meevieren, en dat ook zij die bob zijn, niet drinken, nog wat te klein zijn, of gewoon zin hebben in iets anders, mee kunnen klinken. Hoewel frisdrank wel geliefd zal zijn, past het misschien niet bij je heerlijk gerecht of is het niet altijd zo feestelijk. Schenk daarom een feestelijke mocktail bij de aperitief zoals de ‘Cranberry Cooler’ of een ‘Granaatappel-bloedappelsien spritz’. Of kies voor non-alcoholische bubbels zoals Appletiser of alcoholvrije cava. Perfecte knal om het nieuwe jaar in te luiden!

Dessert opties

Voor bij het dessert heb je keuze uit dessertwijnen, maar ook lekkere koffie of thee. Zorg voor een heerlijk bijbabbel momentje na de maaltijd met wat boterige koekjes, chocolade, speculaas en wat vers rood fruit. Maak enkele grote potten warm water en zorg voor verschillende heerlijke thee opties. Waarom kies je niet voor kerstthee met kaneel en zoethout? Maak een grote pot slow coffee voor de liefhebbers, of haal wat Nespresso capsules boven voor de espresso fans.

 

Gerelateerde Blogs

Op vakantie naar de zon

Er zijn veel mensen die het heerlijk vinden om op vakantie...

Nieuwste blogs

Eenvoudige en leuke manieren om je woonkamer op te frissen

Je woonkamer inrichten kan best lastig zijn. Er zijn...

Maak het jezelf gemakkelijk met een tankkaart

Wanneer je een bedrijf runt of als zelfstandige werkt,...

Handwassers en douches om u tegen te zeggen

Overweeg je om te bouwen of te verbouwen? Of...