Ontspannen tijdens je zwangerschap

Een zwangerschap vraagt heel wat van je lichaam. Je lijf is niet meer jouw lijf, nee, het verandert in een plekje van jouw baby. Je moet letten op welke voedingsstoffen je in je lichaam stopt zodat je hele systeem optimaal functioneert, dat de tandwieltjes allemaal gesmeerd zijn, zeg maar. Dat je in goede conditie blijft, mentaal én fysiek om straks een gezond mensje op de wereld te zetten. 

De juiste mensen rond je

De komst van je kleine knol brengt heel wat met zich mee. Denk maar aan de dingen die je wel of niet mag doen, de organisatie van geboortekaartjes en babyspullen in combinatie met gierende hormonen door je lichaam. Soms is het gewoon too mucho, to say the least. Ontspannen van tijd tot tijd is dus de boodschap. Maar hoe? Het begint in de eerste plaats al met je ‘inner circle’: de juiste mensen rondom je. Het klinkt vanzelfsprekend, maar tijdens je zwangerschap kan je merken dat dat toch niet zo evident is als je eerst had gedacht. Je omringen met mensen die jouw behoeften (als ze binnen de perken blijven uiteraard) vooropstellen gedurende deze periode is echt wel aan te raden. Ook eens je baby’tje er is, zal je veel hebben aan deze cirkel aka je tribe, waarbij je je goed voelt, je kan ontspannen en ook je kindje straks zijn of haar plaatsje kan innemen. Want na de zwangerschap is er een drukke periode met vele kaartjes, vergezeld met een goedbedoelde felicitatiekaarten en kraambezoeken. Dus tijdens je zwangerschap is je tribe belangrijk, maar uiteraard ook wanneer de uk er is zal je regelmatig beroep kunnen doen op de mensen rondom je zodat jij af en toe kan ontspannen en even op adem kan komen. 

Take a chill pill

Jup, op sommige momenten zal het je allemaal wel even te veel worden. No shame in that game. Belangrijk is dat je jezelf die momenten van rust ook echt gunt en ze inlast in je planning. Take a chill pill dus, en laat die pil dan misschien yoga zijn, of plan een zwangerschapsmassage voor jezelf in (of beter nog, laat je partner een paar massagetechnieken leren en zo heb je straks een semi-professionele masseur in je huis rondlopen). Ben je weer helemaal ontspannen? Neem dan niet meteen weer te veel hooi op je vork. Wissel organisatorische dingen af met leuke en creatieve geboortedingetjes, zoals de keuze van de geboortekaartjes voor je meisje (of jongetje). Ben je nog niet helemaal ontspannen? Vraag dan tijdig hulp aan je befaamde inner circle. Het is perfect normaal dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet, maar je staat er niet alleen voor.

Gerelateerde Blogs

Wat vinden studenten het leukst aan het doen van zwemmen en zo?

Zwemmen is een populaire sport onder studenten. Het biedt veel voordelen,...

Nieuwste blogs

Waarom koeling onmisbaar is op jouw event

Stel je voor: een zomerse dag, de zon staat...

Ontdek het comfort van een mline kussen: slaap als nooit tevoren!

Heb je ooit nagedacht over de invloed van een...

Een interieur zoals in de boekjes? Kies zorgvuldig je raamdecoratie

Interieurinrichting is een creatief proces. Je huis personaliseren en...
spot_img