Werden er door jouw school of gemeente speciale initiatieven genomen om studenten tijdens de quarantaine bezig te houden?

Studenten tijdens de Quarantaine: Wat is er allemaal mogelijk?

De quarantaine is voor de meeste studenten een lastige periode waarin zij veel tijd thuis moeten doorbrengen. De maatregelen zijn bedoeld om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, maar dat betekent niet dat je niets kunt doen. Er zijn diverse initiatieven genomen door scholen en gemeenten om studenten actief bezig te houden.

Veel scholen en gemeenten bieden online cursussen aan voor studenten. Je kunt hierbij denken aan cursussen over kunst, muziek, taal, technologie, wiskunde of andere schoolvakken. Door deze online cursussen kunnen studenten toch hun kennis verdiepen en hun vaardigheden verbeteren. Ook bieden veel scholen e-learning en webinars aan om studenten op afstand onderwijs te bieden.

Verder organiseren scholen en gemeenten ook verschillende buitensportactiviteiten voor studenten om hun fysieke gezondheid te behouden. Denk hierbij aan wandeltochten, joggen, mountainbiken of yoga in het park of op een andere openbare plek. Ook kun je online sportlessen volgen of virtuele sportevenementen zoals e-race of e-fitness competities bijwonen.

Tot slot organiseren veel scholen en gemeentes ook virtuele evenementen zoals online filmavondjes, gameshows, muziekfestivals en andere entertainmentevenementen waar studenten aan kunnen deelnemen vanuit hun eigen huis. Zo blijf je toch verbonden met je vriendengroep en maak je gebruik van de diensten die beschikbaar zijn tijdens de quarantaine.

Al met al zijn er dus diverse initiatieven genomen door scholen en gemeentes om studenten actief bezig te houden tijdens de quarantaine. Neem dus zeker eens een kijkje bij wat er in jouw regio allemaal mogelijk is!

Wat voor soort virtuele bijeenkomsten organiseerde jij in quarantaine met leeftijdsgenoten en waarom was dat zo leuk?

Tijdens de quarantaine organiseerde ik regelmatig virtuele bijeenkomsten met leeftijdsgenoten. Dit was zo leuk omdat je op afstand contact kon houden met je vriendengroep en samen leuke dingen kon doen. We hadden bijvoorbeeld online filmavondjes waarbij we een film keken of gameshows waar we elkaar een stuk beter leerden kennen. Ook hadden we muziekfestivals waar iedereen zijn of haar favoriete nummers draaide en de hele groep meezong.

Daarnaast organiseerden we ook educatieve bijeenkomsten. Door middel van online cursussen en webinars konden we onze kennis verdiepen in verschillende schoolvakken en onze vaardigheden verbeteren. We deelden ook onze ervaringen met elkaar en vonden het leuk om elkaar daarin te helpen.

Ook deden we vaak sportieve activiteiten, zoals buitensportevenementen waar we wandeltochten, joggen, mountainbiken of yoga konden doen in het park of op een andere openbare plek. Ook online sportlessen volgden we soms samen, waardoor we ons fysiek goed konden blijven voelen tijdens de quarantaine.

Kortom, door deze virtuele bijeenkomsten hadden we toch contact met elkaar, delen we onze ervaringen en vermaken we onszelf op afstand. Het was echt een leuke manier om tijd door te brengen met vriendengroep tijdens de quarantaine!

Wat is het meest unieke dat je in quarantaine hebt gedaan?

Het meest unieke dat ik in quarantaine heb gedaan is een online museumwandeling. Samen met mijn vriendengroep bezocht ik een aantal bekende musea en kwam meer te weten over de kunstwerken en hun geschiedenis. We bekeken verschillende schilderijen, beeldhouwwerken en andere kunstvoorwerpen. Ook ontdekten we interessante feiten over de kunstenaars en hun stijl. Dit was echt een leuke manier om kunst en cultuur te ervaren zonder het museum in te hoeven gaan!

Verder organiseerde ik ook een virtuele reis. Mijn vriendengroep en ik verzamelden foto’s van locaties uit verschillende landen, die we samen doorliepen. Gedurende deze virtuele reis leerden we meer over de cultuur en geschiedenis van de locatie, wat ons echt verraste. We bezochten ook levendige markten, fascinerende natuurgebieden, indrukwekkende bouwwerken en veel meer.

Ten slotte hadden we ook een online creatieve workshop. We leerden alles over schilderen met acrylverf en maakten samen prachtige schilderijen. Dit was leuk om te doen, maar het was ook heel nuttig om te leren hoe je kleuren kunt mengen, texturen kunt toevoegen en schildersvaardigheden kunt verbeteren.

Kortom, door mijn virtuele bijeenkomsten heb ik veel unieke dingen gedaan tijdens de quarantaine, waaronder een online museumwandeling, een virtuele reis en een online creatieve workshop. Zo hebben mijn vriendengroep en ik toch nog wat leuks gedaan tijdens deze tijd!

Welke creatieve activiteiten kun je thuis doen tijdens de quarantaine?

Een manier om creatief bezig te zijn tijdens de quarantaine is door kunstprojecten te doen. Je kunt bijvoorbeeld een mooi schilderij maken, een collage of een schilderij van porselein maken. Laat je creativiteit de vrije loop en creëer iets waar je trots op bent! Je kunt ook een fotoproject starten. Zoek naar interessante plaatsen en neem er foto’s van. Je kunt je foto’s vervolgens bewerken met verschillende apps om ze er nog interessanter uit te laten zien.

Naast het maken van kunst, kun je ook experimenteren met mode. Creëer nieuwe looks met je bestaande kleding, zoals het combineren van verschillende stijlen of het verven van je kleding met speciale verf. Of probeer leuke accessoires te maken met materialen die je thuis hebt!

Tot slot is het ook leuk om thuis DIY-projecten te doen. Zoek op internet naar interessante tutorials en maak leuke dingen voor in huis, zoals een lamp, eetkamerstoelen of zelfs een fascinerende boekenkast. Ga op avontuur en laat je creativiteit de vrije loop!

Wat zijn leuke dingen om in quarantaine te doen met je vrienden/familie?

Als je tijdens de quarantaine met je vrienden en familie wilt samenwerken, zijn er vele activiteiten die je kunt doen om je creativiteit en sociale vaardigheden te verbeteren. Een leuke optie is om bordspellen te spelen. Ga bijvoorbeeld eens een potje Risk of Monopoly spelen met je familie. Niet alleen zul je veel plezier beleven, maar deze spellen helpen je ook strategische vaardigheden te ontwikkelen.

Daarnaast is het ook leuk om online te gamen. Neem contact op met vrienden en speel samen een game zoals Minecraft, League of Legends of Call of Duty. Online games helpen je om nieuwe mensen te ontmoeten en sociale vaardigheden te ontwikkelen.

Ook kun je samen met vrienden en familie een film- of tv-marathon houden. Kies eerst een genre dat iedereen interessant vindt, zoals komedies, actie, horror of fantasie. Maak vervolgens een lijst met films of series die binnen dit genre vallen en bepaal eerlijk wie welke film of serie mag kiezen. Voor extra plezier kun je ook wat snacks maken om tijdens de marathon te nuttigen.

Tot slot is het leuk om samenscholingstaken te doen. Denk bijvoorbeeld aan het maken van scrapbooks, het schrijven van verhalen of het maken van muziek. Deze activiteiten helpen je om je creativiteit en sociale vaardigheden te verbeteren door samenspel, communicatie en problem-oplossingstechnieken.

Leuke dingen om te doen in quarantaine kind

Gerelateerde Blogs

Leuke dingen doen rotterdam avond

Rotterdam is een geweldige stad met veel leuke dingen om te...

Nieuwste blogs

Inpakken voor de zon en zee

Als je van plan bent om naar Hurghada te...

Waarom koeling onmisbaar is op jouw event

Stel je voor: een zomerse dag, de zon staat...

Ontdek het comfort van een mline kussen: slaap als nooit tevoren!

Heb je ooit nagedacht over de invloed van een...
spot_img