Maak het jezelf gemakkelijk met een tankkaart

Wanneer je een bedrijf runt of als zelfstandige werkt, kun je een tankkaart bijna niet meer wegdenken uit je professionele leven. Niet alleen is zo’n kaart erg handig, je doet er jezelf en je werknemers ook een groot plezier mee. Weet je nog niet goed hoe een tankkaart nuttig kan zijn voor jou? Hier lees je welke mogelijkheden je allemaal hebt.

3 soorten tankkaarten

Wanneer je als bedrijf gebruik wil maken van een tankkaart, zijn er drie formules mogelijk. De “basis” tankkaart kun je gratis aanvragen. Hier hangen geen verplichtingen aan vast. Je hoeft dus bijvoorbeeld niet voor een minimumbedrag te tanken voor je deze kaart kan gebruiken. Elke maand ontvang je een factuur waarop je kan zien voor hoeveel geld je exact getankt hebt. Met deze kaart kun je gebruik maken van de app en kun je zelf je code aanpassen.
Met een mobility card heb je nog veel meer voordelen. Zo kun je bijna alles wat met ‘mobiliteit’ te maken heeft, mee betalen. Denk maar aan tolwegen, parkings en het openbaar vervoer. Deze kaart laat je toe om internationaal te reizen en je BTW maximaal te recupereren. Bovendien laat de app je toe om je reis volledig te plannen, wat echt heel handig is.
De laatste tankkaartformule is de hybrid card. Met deze kaart kun je zowel tanken als je wagen elektrisch opladen. Uiteraard kun je ook gebruik maken van alle voordelen van de basis tankkaart. Je kunt deze kaart bijna overal gebruiken; ze is geldig in meer dan 200.000 laadpunten verspreid over heel Europa en in 1700 tankstations in de Benelux.

Voordelen van een tankkaart

Dit kleine kaartje biedt je tal van voordelen. Niet alleen vind je altijd wel een tankstation in je buurt waar je kan gaan tanken, ook krijg je bij elke tankbeurt brandstofkorting. Je krijgt een maandelijkse factuur, waardoor je het overzicht goed kan bewaren. Je kunt je kaart deactiveren wanneer je maar wil. En met een meer uitgebreide formule, biedt je tankkaart je de mogelijkheid om ook je andere mobiliteitskosten te betalen of om je wagen elektrisch op te laden. Bovendien kun je je werknemers ook een tankkaart aanbieden, zonder dat hier een bedrijfswagen aan gekoppeld hoeft te zijn.

Tankkaart voor zelfstandigen

Ook als zelfstandige kan een tankkaart je het leven gemakkelijker maken. Wanneer je een BV of een vennootschap hebt, of zelfs als zelfstandige in bijberoep werkt, kan je gebruik maken van deze handige kaart. Met een tankkaart kan je je tankkosten en die van je werknemers vlot opvolgen en beheren. En ook voor jou geldt uiteraard de brandstofkorting. Door gebruik te maken van een tankkaart, ga je er dus niet alleen financieel op vooruit, maar het maakt je administratie ook een stuk eenvoudiger en het levert je tijdwinst op.

Gerelateerde Blogs

Ventilatiesystemen: Waarom zijn ze belangrijk en wat zijn de voordelen?

Steeds meer gezinnen en bedrijven in België kiezen voor mechanische ventilatiesystemen....

Nieuwste blogs

Eenvoudige en leuke manieren om je woonkamer op te frissen

Je woonkamer inrichten kan best lastig zijn. Er zijn...

Maak het jezelf gemakkelijk met een tankkaart

Wanneer je een bedrijf runt of als zelfstandige werkt,...

Handwassers en douches om u tegen te zeggen

Overweeg je om te bouwen of te verbouwen? Of...