Home Gezondheid 4 tips voor een duurzame verzorging van je baby

4 tips voor een duurzame verzorging van je baby

0
4 tips voor een duurzame verzorging van je baby

Door te kiezen voor duurzame verzorging van je baby, kies je niet alleen voor een gezonde opvoeding, je kiest ook voor een deel voor een milieubewuste toekomst voor je zoon of dochter. En wanneer we allemaal ons steentje bijdragen, zorgen we misschien samen voor een mooie en duurzame toekomst voor onze kleine spruit. Met deze vier tips, helpen we je al op weg.

 1. Kies voor herbruikbare pampers
  Door te kiezen voor herbruikbare pampers verklein je je ecologische voetafdruk. Met een baby heb je meerdere pampers per dag nodig en verslind je dus heel wat pampers op korte tijd. De productie van die pampers brengt heel wat broeikasgassen met zich mee wat op zijn beurt negatieve gevolgen heeft voor het milieu.

  Daarnaast zijn herbruikbare pampers ook een stuk goedkoper. Pampers zijn nu eenmaal heel erg duur. Tot slot kan je ook nog gebruikmaken van wasbare doekjes om het poepje van je baby af te vegen.

 2. Kondig de komst van je baby aan met een duurzaam geboortekaartje
  De komst van je baby kondig je aan door middel van een geboortekaartje. Zo kan je ervoor kiezen om een geboortekaartje te versturen naar je vrienden, familie en kennissen dat gemaakt is van gerecycleerd materiaal.
  Wil je graag nog een stap verder gaan? Dan kan je ook kiezen voor ecologische inktpatronen. Zo draag je zeker je steentje bij aan het milieu.
   
 3. Geniet van de natuur
  Neem je baby zoveel mogelijk mee naar buiten voor een kleine wandeling. Hoe meer frisse lucht je baby opneemt, hoe beter. En ook voor jullie als jonge ouder, kan het geen kwaad om soms eens diep in te ademen.

  Daarnaast leert je baby op die manier de wereld kennen en is het dus ook goed voor zijn of haar ontwikkeling. Je baby zal het geweldig vinden!

 4. Denk aan een duurzame verzorging en speelgoed
  Plastic en de natuur is geen match made in heaven. Elk jaar komen er tonnen plastic terecht in de natuur en al dat afval krijgen we moeilijk gerecycleerd. Daarom kan je misschien investeren in duurzaam speelgoed zoals houten blokken of een speelmat van biologisch katoen.

  Er bestaan ook heel wat ecologische verzorgingsartikelen voor je baby. Denk bijvoorbeeld aan tandenborstels van bamboe, een ecologische wasverzachter of shampoo van natuurlijke ingrediënten.

  Ziezo, hopelijk geeft dit je een beter beeld over hoe jij je baby op een duurzame manier kan opvoeden. Heb je nog meer tips voor een duurzame opvoeding? Laat het ons dan weten!