Geboortekaartjes voor mensen met groene vingers

Een geboortekaartje is iets waar mensen naar uitkijken. Om te versturen, maar ook om te ontvangen. Het is de eerste kennismaking met de nieuwe baby, het eerste tastbare souvenir aan dat nieuwe kindje in jouw familie.

Er hangt een zekere traditie rond geboortekaartjes en doopsuiker. Denk aan een kaartje met een schattige tekening. Blauwe geboortekaartjes voor een jongetje, en een roze geboortekaartje voor een meisje. Een snoezig versje en de afmetingen van de kersverse baby.

Helemaal prima, maar wat als je iets anders wil? Wat als je liever een geboortekaartje stuurt dat jouw persoonlijke smaak en stijl benadrukt. En wat als je niet houdt van snoezige versjes en tekeningen?

Volg jouw eigen stijl

Je hoeft de tradities helemaal niet te volgen. Doe gewoon je eigen ding voor het kaartje en de doopsuiker van jouw spruit. Kies een ontwerp voor je geboortekaartje dat helemaal bij jou past. Kies een klein geschenkje in plaats van doopsuiker. De mogelijkheden zijn eindeloos en je hoeft de tradities niet te volgen.

Heb je groene vingers of wil je ecologisch en bewust omgaan met het geboortekaartje en de doopsuiker? Ga er dan voor! Zo kan je zorgen dat het papier FSC-gecertifieerd is of kan je je geboortekaartjes bij een afhaalpunt afhalen waardoor er weer een pakje minder onderweg is. Er zijn ontzettend veel leuke alternatieve ideeën voor het maken van kaartjes en geschenkjes. Het gaat er om wat jij mooi vindt en wat jij wil.

Bloemenkaartjes en vetplantjes

Wist je dat er papier bestaat dat je kan planten en waar bloemen uitgroeien? Dit papier bevat bloemenzaden en is biologisch afbreekbaar. Combineer dit papier met biologisch afbreekbare inkt en je hebt een geboortekaartje dat je kan omvormen naar een vrolijk bloementapijt.

En heb je er al eens aan gedacht om een plantje cadeau te geven in plaats van doopsuiker? Een vetplantje of een pannenkoekplantje in een klein, schattig bloempotje vormt een leuk en duurzaam geschenkje voor de geboorte van jouw kindje. Versier het bloempotje met een bloempotwikkel met daarop de naam van jouw kindje en je hebt echt iets leuk om aan je bezoekers te geven.

Bedankjes die blijven duren

Vaak delen ouders enkele maanden na de geboorte een bedankje uit aan de mensen die een geschenkje of een kaartje hebben gestuurd voor de baby. Heb je al een idee voor de geboorte bedankjes? Wat dacht je van een klein zakje confetti van papier waaruit bloemen groeien? Of een zakje zaden van zonnebloemen, wildbloemen of zelfs geluks-klavertjes? Zo kunnen de bewonderaars van jouw kindje zelf hun bedankje planten. Bovendien hebben ze op deze manier nog lang plezier van hun cadeau.

Gerelateerde Blogs

Leuke dingen doen rotterdam avond

Rotterdam is een geweldige stad met veel leuke dingen om te...

Nieuwste blogs

Een interieur zoals in de boekjes? Kies zorgvuldig je raamdecoratie

Interieurinrichting is een creatief proces. Je huis personaliseren en...

Ontdek waarom steeds meer mensen voor een elektrische stadsfiets kiezen!

Mensen die vaak de fiets als vervoermiddel gebruiken, kunnen...

Hoe vind je eenvoudig het beste personeel voor jouw bedrijf?

Heb je een bedrijf in de agrarische sector of...