Duurzaam ondernemen

Met de bijeenkomst van de klimaattop in Glasgow nog in het achterhoofd, denken steeds meer bedrijven na over hoe zij hun steentje kunnen bijdragen om hun ecologische voetafdruk te minimaliseren. Zijn we nu z’n allen op weg naar een betere wereld? Stap voor stap wel lijkt het wel en het komt ook je onderneming ten goede!

Duurzaamheid als USP

Groene energie, biokatoen, recycleerbare verpakking, leveringen in bakfietsen. Duurzame toepassingen in retail zijn niet meer weg te denken. We kunnen zelfs spreken van een trend en dat is mooi, want het komt niet alleen jouw onderneming ten goede, maar ook deze wereldbol waar we met z’n allen op leven. Wil je de online betalingen zien binnenrollen? Dan is overschakelen op een duurzaam beleid een fantastisch idee. Ben je eenmaal zo ver en heb je mooie veranderingen doorgevoerd? Schreeuw het van de daken, plaats het op je social media en zet het op je website, want maatschappelijk verantwoord ondernemen is iets waar je ook echt mee kan uitpakken.

Duurzaam factureren

Print jij nog facturen, die je dan hondstrouw met de post opstuurt? Nee toch? Bedenk eens hoeveel werk en geld je kan besparen als je dat vanaf nu gewoon online gaat doen? Als je nog maar net bent opgestart en het ondernemen nog nieuw voor je is, is het een goed idee om eens te bekijken hoe je die betalingen en facturatie wil organiseren. Ben jij gesteld met enkel Bancontact-knop of kies je voor een systeem dat een totaalservice biedt en ook je facturatie straks in goede banen kan leiden? Met een handige betaalplugin van een Payment Service Provider is dat zo gepiept, gewoon koppelen en klaar!

Duurzaam ondernemen als klein bedrijf

Wat met kleine bedrijven? Als klein bedrijf of start-up begin je best meteen met na te denken over duurzame oplossingen en processen binnen je onderneming. Zo bouw je een goede basis voor later, maar kan je ook meteen heel wat geld besparen. Duurzaam ondernemen heeft dus heel wat voordelen. We zien dat kleine bedrijven net slechter score op de duurzaamheidsmeter. De budgetten en vrije tijd om zich hierover te ontfermen is vaak krapper dan bij ondernemingen met meer dan 100 werknemers. Bovendien zijn de regels voor grote bedrijven strenger tout court. Toch loont het om ook als kleinere onderneming duurzaam te denken. Je bespaart op sommige posten heel wat geld, trekt meer (en trouwere) klanten aan. Door volledig online betalen door te voeren bespaar je bijvoorbeeld al op heel wat op papierkosten, er zijn heel wat mogelijkheden op dat vlak. 

Gerelateerde Blogs

Hoe vind je eenvoudig het beste personeel voor jouw bedrijf?

Heb je een bedrijf in de agrarische sector of werk je...

Nieuwste blogs

Inpakken voor de zon en zee

Als je van plan bent om naar Hurghada te...

Waarom koeling onmisbaar is op jouw event

Stel je voor: een zomerse dag, de zon staat...

Ontdek het comfort van een mline kussen: slaap als nooit tevoren!

Heb je ooit nagedacht over de invloed van een...
spot_img