Home Blog

Nieuws over Ripple

0

Er zijn verschillende redenen waarom de Ripple koers zo belangrijk is voor zowel langetermijn- als kortetermijnbeleggers. De eerste reden is het simpele feit dat Ripple een van de nieuwere cryptovaluta is en dat Ripple kopen zich nog niet zo uitbetaald heeft als bijvoorbeeld Bitcoin. Er zijn verschillende crypto-handelaren die de laatste tijd in andere valuta stappen en Ripple is daar een van. Ze lopen allemaal al geruime tijd mee in deze opwindende nieuwe markt. Dit betekent dat als je in Ripple investeert, je hoopt dat het net als andere crypto een succesvolle asset gaat worden. Daarnaast is er natuurlijk de reden van winst, die met andere cypto gemaakt is, om te investeren in nieuwe munten. Dit is het bestaansrecht van crypto momenteel aangezien het nog geen andere functie dient.

Nieuws bijhouden

Wat we zagen met Bitcoin is dat het Bitcoin nieuws de richting aangeeft wat de munt gaat doen. De koers wordt sterk beïnvloed door nieuws. Of dit nieuws nu waar is of niet, de markt reageert erop. Omdat grote nieuwskanalen achterlopen op de berichtgeving, wordt nieuws over crypto in forums, Facebook- en WhatsApp groepen gedeeld. De controle hierop is eigenlijk afwezig. Met Ripple nieuws is dit hetzelfde. De juiste kennis krijgen is dus cruciaal om de markt te begrijpen. Zo is het recente Ripple nieuws eigenlijk best verbazingwekkend is. Ze willen naar de beurs gaan! Er is momenteel veel discussie over de toekomst van dit crypto, en de toekomst kan veel verschillende uitkomsten hebben. Sommige mensen voorspellen dat het de volgende PayPal zal worden, maar andere mensen hebben het over een toekomst die het meer als asset of beleggingsobject wegzet. Hoe het ook zij, het nieuws over een beursgang is erg opwindend voor de investeerders die deze markt al een tijdje zien ontwikkelen.

Ontwikkel beleggingsstrategieën

De belangrijkste reden om nieuws te volgen en over dit nieuws te praten heeft betrekking op jouw beleggingsstrategieën. Zoals vaker is gebleken is het juiste nieuws volgen dé manier om enkele zeer sterke resultaten te behalen. Op dit moment wordt Ripple gewaardeerd op ongeveer 1.200 dollar, en deze waarde is zeer volatiel. Als je de recente geschiedenis van deze valuta bekijkt, zul je zien dat dit van maand tot maand een stijgende trend is. Uiteraard zijn er sterke pull backs van de markt door mensen die hun Ripple winst omzetten in cash! In feite is de groeisnelheid van de huidige Ripple markt sneller dan verwacht. Je ziet winsten van 10% op een dag of zelfs honderden procent in een jaar. Dit is goed nieuws voor zowel de korte- als de langetermijnbeleggers omdat het betekent dat er altijd de mogelijkheid is om op korte termijn te profiteren, terwijl de langetermijnbeleggers op de lange termijn solide winsten behalen.

Jouw bedrijf vooruit

0

Als bedrijf wil je natuurlijk groeien. En dat betekend ook dat je veranderingen door moet voeren en vooruit moet gaan. Maar hoe je dat kan doen? Wij leggen je een manier uit. Een makkelijke manier voor als jouw bedrijf in de logistiek zit of wanneer jouw werknemers veel onderweg zijn. Krijg grip op je personeel, ook wanneer zij niet op de zaak zijn. 

 

Een duidelijk overzicht met…

Een duidelijk overzicht met fleet management software. Een start om vooruit te gaan en vooruit te blijven gaan. Want je wilt natuurlijk als bedrijf zijnde ook blijven groeien. Maar veel bedrijven zijn natuurlijk zoekende hoe ze dit het beste kunnen aanpakken? Maar daar is gelukkig fleet management software op de markt gekomen. En waarom dit nou ideaal is, dat gaan we je uitleggen uiteraard!

 

Fleet management software

Wanneer je personeel hebt dat veel onderweg is met auto's of voortuigen van de zaak. Dan kan je gebruik maken van fleet management software.  Hierbij kan je ten allen tijde de voertuigen volgen en zorgt dit ook voor een verbetering van productiviteit van jouw werknemers. Het moedigt namelijk aan om veiliger te rijden door middel van de voertuigvolgsystemen bvan Verizon Connect. 

Maar dan vraag je je misschien ook af wat dit precies in houdt. Dat is eigenlijk dit:

 • Je ziet de live locaties van alle voertuigen maar ook de locaties van de chauffeurs. Zo weet je waar ze zijn en hoe bepaalde klussen ervoor staan.
 • Ook ontvang je alerts wanneer mensen te snel rijden, stationair draien of iets in die richting. De chauffeur ontvangt deze melding ook. Dus dat scheelt ook weer voor bijvoorbeeld boetes of wanneer je meer rekening wilt houden met de natuur. 
 • Je kan hierbij ook de kosten verlagen voor eventueel onderhoud en de kosten van de voertuigen. Altijd een mooi voordeel natuurlijk.
 • En uiteindelijk kan je ook besparen op het brandstofverbruik. Wat natuurlijk ook erg voordelig is voor jouw bedrijf.

 

De software kan je downloaden op jouw computer zodat je daar het overizcht kan behouden. Maar voor elke chauffeur, en voor jezelf ook, is de software ook te downloaden als mobiele app. Zo is alles geconnect aan elkaar en werkt het geheel soepel.

 

Dus wil jij jouw bedrijf vooruit helpen, meer rekening houden met het milieu of juist werken aan een beter werkend bedrijf tussen werkgever en werknemer? Dan is de fleet management software iets voor jou. Zo zorg jij er voor dat iedereen het beste uit zijn dag haalt en zorgt dat het bedrijf op zijn piek punt is en natuurlijk ook blijft.

Gezond vermageren zonder crashdieet

0

Op een gezonde manier een paar kilo’s kwijtraken is niet zo moeilijk. Een heleboel kilo’s kwijtraken is lastiger om op een gezonde manier te doen. Gelukkig is er voor iedereen een eigen plan om toch gezond te kunnen vermageren. Het sleutelwoord hierbij is geduld. Vermageren gaat niet vanzelf en het gaat ook zeker niet in één nachtje. Geduld hebben is lastig als het gaat om je eigen uiterlijk, toch is langzaam vermageren beter dan in een keer veel gewicht verliezen. Bij een crashdieet, komt er vaak ook veel gewicht terug als het dieet afgelopen is.

Kleine veranderingen

Er zijn maar weinig veranderingen in je dagelijks leven nodig om toch een gezonder leven te leiden. Ga je bijvoorbeeld altijd met de auto naar het werk? Kijk eens of dit ook op de fiets kan of zelfs lopend. Neem je vaak de lift in plaats van de trap? Wissel dat eens om. Je zal merken dat ook deze kleine veranderingen naar mate je hiermee doorgaat, steeds makkelijker zullen gaan. Over een paar weken sprint je de trap op!

Het dieet

Bepaalde methodes proberen het vermageren dan ook anders aan te pakken dan door te crashen. Bijvoorbeeld bij weightwatchers.com/be/nl wordt er gekeken naar jouw persoonlijke situatie en aan de hand daarvan wordt je eetplan opgesteld. Aan de maaltijden die je neemt ken je smartpoints toe, waardoor je slim naar eten gaat kijken en eten met een positief punt kan associëren. Eet zoveel mogelijk dagen gezond en gebalanceerd. Dan mag je soms in het weekend ook wel wat ongezonder eten. Iedereen eet wel eens een patatje of een kebab, maar probeer er voortaan eens een salade bij te bestellen. Dat is lekker genieten, maar tegelijkertijd krijg je ook voedingsstoffen binnen. Daardoor moet iedereen kunnen afslanken of zijn of haar manier.

Bewegen en gezond eten

Het blijft altijd een combinatie van de twee: gezond eten en bewegen. Probeer kleine aanpassingen in je eigen leven te maken zodat je meer beweegt dan je nu doet. Daarnaast is gezond eten gewoon ontzettend belangrijk. Niet alleen om er straks goed uit te zien, maar ook voor het lichaam. We hebben bepaalde voedingsstoffen nodig om goed te kunnen functioneren. Dat haal je uit gezond eten. Zolang je maar vaak genoeg gezond eet en meer beweegt, gaat het vermageren straks vanzelf. Natuurlijk mag je als beloning ook wel eens lekker uit eten en niet om de calorieën denken.

Horeca dicht? Maak het thuis gezellig!

0

Het zijn zware tijden voor de wereld. Het Coronavirus houdt ons in zijn greep en we merken allemaal de invloed die dat op ons leven heeft. We werken veel thuis, we gaan niet meer uit en over alles wat we willen gaan doen moeten we goed nadenken. Kan dat wel? Is het wel verantwoord? Natuurlijk, die stevige wandeling in de buitenlucht blijft en met de kinderen naar de speeltuin ook, maar met vrienden even een avondje de kroeg in is er niet meer bij. Het is pijnlijk om te zien hoeveel mensen dit raakt en het is ook een hele toer om niet getroffen te worden door het eenzaamheidsvirus. Ik maak het nu graag gezellig thuis en ik zorg dat ik mijn sociale contacten op pijl houdt door mijn vriendinnen een voor een uit te nodigen. Zij doen dat ook en zo zien we elkaar regelmatig. Helaas niet meer als groep een keer per maand naar de kroeg, zoals we altijd deden, maar in tweetallen thuis. En dan maak ik het graag gezellig. Bijvoorbeeld door met een goede kwaliteit gin zoals Hendricks gin of Bombay sapphire een fantastische gin en tonic te maken. Heerlijke drankjes die we al kletsend tot ons nemen.

Gin: ken je product

Ik heb altijd wel een fles Hendricks gin of Bombay sapphire in huis. Ik drink niet veel, maar van een heerlijke gin en tonic op zijn tijd kan ik echt genieten en mijn vriendinnen ook. Het is onze vaste bestelling in de kroeg. Nu moet ik het meer zelf gaan mixen en dat is dan wel weer een uitdaging. Zoveel weet ik nu ook weer niet van drank. Ik weet alleen dat gin een hele sterke drank is die wordt gemaakt door vergist graanbeslag te destilleren. Ik heb dat wel eens geroken bij een destilleerder maar dat rook niet echt aantrekkelijk kan ik je melden. Ze voegen er dan jeneverbessen of sleedoornbessen aan toe en dan heb je de specifieke smaak van gin. Gin is van zichzelf veel te droog van smaak om puur te drinken dus vandaar de combinatie met tonic.

Gezellig op de bank

Ik ben inmiddels heel bedreven in het maken van gin en tonic. Ik mis onze kroeg en onze avondjes uit, maar de diepgaande gesprekken die we nu vaak hebben op de bank zijn ook erg waardevol en gezellig. Toch hoop ik dat de horeca weer snel open mag en dat we als groep weer gezellig aan de gin tonic zitten aan de bar. Dan kan mijn gin en tonic weer gemixt worden door een kundige barman. Dat smaakt vast nog veel beter!

Opstarten eigen bedrijf, hoe pak je dit aan?

0

Het kan een droom zijn van vele: het opstarten van je eigen bedrijf. Iedereen pakt dit op zijn eigen manier aan. Maar een ding dat zeker is, is dat het best spannend kan zijn. Want waar begin je nou? Er zijn een aantal standaard stappen die altijd gedaan moeten worden. Hoe je je plan en aanpak voor de rest invult, is een persoonlijke kwestie. Wij benoemen vandaag eens alle stappen die nodig zijn voor het opstarten van je eigen bedrijf. Ook geven we een aantal tips.

Plan

Stap 1 is het maken en schrijven van een uitgewerkt plan. Wat hier allemaal inkomt zijn de volgende punten: je concept, wat heb je nodig om je concept uit te werken, een ijkpersoon en een strategie. Je kan ervoor kiezen om je plan nog uitgebreider te maken, maar dit zijn de belangrijkste punten. Je concept is vanzelfsprekend je idee. Dit werk je dan alleen tot de bodem uit. Dan de middelen die je nodig hebt om je concept te gaan laten werken. Denk aan bewerkingsprogramma om je concept beeld te geven. Beeld is ontzettend belangrijk. Hierdoor krijgt iedereen die je plan leest een beter beeld bij hoe je dit wilt gaan vormgeven. Vormgeven is the key. Dan heb je je ijkpersoon. Een ijkpersoon is een omschreven persoon die jouw doelgroep symboliseert. Hier kan je een gezicht bij tekenen, geslacht, leeftijd, woonplaats, interesses, ga zo maar door. Beschrijf dit ook op de meest uitgebreide manier mogelijk. En last but not least, je strategie. Misschien is dit wel het belangrijkste punt. In je strategie beschrijf je hoe je je concept gaat laten werken. Wat moet hier allemaal voor gebeuren? 

KVK

Als je je plan eenmaal hebt, is het tijd om naar de Kamer van Koophandel te gaan. Hier leg je je plan voor en schrijf je je in als ondernemer. Dit heb je nodig als je je eigen bedrijf opstart. Hier gaan ze ook kijken of alles realistisch is en krijg je je KVK-nummer als je goedgekeurd wordt.

Webshop of pand

Dan ga je de keuze maken of je een webshop wilt of een pand wil afhuren. Een webshop moet natuurlijk gemaakt en vormgegeven worden. Een pand is een stap verder. Als je ervoor kiest om een pand af te huren, komt er bedrijfsafval bij kijken. Je bedrijfsafval moet uiteraard weggegooid worden zodat je pand hygiënisch en schoon blijft. Bedrijfsafval kan je per week op laten halen door een instantie en zij zullen ervoor zorgen dat alles goed weggegooid en gerecycled wordt.

Verplicht thuis blijven? Zo voorkom je verveling!

0
aap

Moet jij door de gevolgen van het Coronavirus thuis blijven? Je bent niet de enige! Menig Nederlander komt er op een gegeven moment niet meer onderuit. Misschien heb je zelf het Coronavirus opgelopen of een van je familieleden waardoor je een periode in quarantaine moet. Ook zelf gekozen isolatie kan een optie zijn als je tot de risicogroep behoort. Hoe je het ook went of keer, te lang thuis zitten is voor niemand gooit. Na verloop van tijd ga je, je namelijk misschien wel flink verveling. Om die verveling tegen te gaan hebben we hier wat leuke doe-dingen voor je op een rijtje gezet.

Pak je oude hobby weer op

Toen Corona nog niet ons leefde beheerste deden de verplichtingen dat wel. We moesten veel. We moesten een leuke baan hebben, contacten onderhouden, sporten, het huishouden doen en in het weekend flink op stap. Daarnaast moesten we ook onszelf in balans zien te houden, afvallen en ook nog eens ontstressen. Flink wat opdracht voor als je maar 7 dagen in een week hebt met 24 uur per dag waarvan je er eigenlijk ook nog minimaal 7 tot 8 van moet slapen. Grote kans dus dat jij in dat drukke schema geen tijd meer kon vinden voor je hobby. Door het Corona zijn flink wat “moetjes” weggevallen doordat we ons nu simpelweg een beetje moeten isoleren. En laat je oude dat nou net niet erg vinden. Pak je gitaar, keyboard of schilderskwasten dus weer van zolder en ga genieten waarvan je altijd heb genoten.

Beoefen een nieuwe sport

Wordt dat thuis zitten je een beetje teveel? Ga dan naar buiten om te sporten. Er zijn genoeg sporten die je buiten (en in je eentje) kunt beoefenen zonder daar al te veel materiaal voor nodig te hebben. Zo kan je bijvoorbeeld hardlopen, skeeleren, touwtje springen, een HIT training doen, zwemmen, yoga en noem maar op. Allemaal sporten waar je waar weinig voor nodig hebt en waar je in de buurt vast wel een plekje voor kan vinden. Ben jij minder sportief ingesteld maar wil je toch graag naar buiten? Maak dan een lange wandeltocht of een mooie fietstocht langs een aantal dorpjes of steden bij jou in de buurt. Op deze manier kom je waarschijnlijk op plekken waar je nog nooit bent geweest en dat maak het een heel leuk tijdverdrijf.

Ga online

Zit je binnen eigenlijk wel prima of is het niet zulk mooi weer om naar buiten te gaan? Dan vind je online ook het leukste vertier. Wat dacht je bijvoorbeeld van online spellen zoals het online casino? Bij het online casino kun je terecht voor Blackjack, Poker, Roulette en nog veel meer spellen die je normaal ook bij het Holland Casino speelt alleen nu dus online. Ander leuk online vertier is uiteraard een streamingdienst zoals Netflix waar je onbeperkt series en films kunt kijken of YouTube waar je daadwerkelijk echt bijna alles kunt vinden.

Nieuwe sportkleding aanschaffen

0

Nu de vakantie is aangebroken vind ik het heerlijk om mijn dag actief te beginnen. Zowel thuis als op vakantie ben ik vaak vroeg wakker. Dit probeer ik goed te benutten door meteen wat van mijn dag te maken. Wanneer ik thuis ben ga ik meestal naar de sportschool of wat oefeningen in de woonkamer doen. Op vakantie vind ik het heerlijk om te gaan hardlopen in de ochtend. Ik geniet dan van de rust om mij heen en kan meteen de omgeving beter leren kennen. Wanneer de rest van het gezin dan wakker wordt ben ik al wat energie kwijt en ken ik de omgeving al een beetje. Omdat ik dus veel sport vind ik het fijn om goede sportkleding te hebben. Een aantal weken terug had ik veel nieuwe sportkleren besteld. 

Ook vrijetijdskleding

Vooral broeken slijten snel bij mij, dit komt omdat ik ook veel fiets in mijn sportkleding. Dan scheurt de broek langs het zadel bij het trappen. Ik maakte van de nood en deugd en bestelde ook meteen veel andere sportkleren. Drie nieuwe korte broeken, twee sportshirts en een heel trainingspak. Dit trainingspak bevalt mij goed, het is namelijk belangrijk om na het sporten weer warm aan te kleden zodat je spieren niet te veel afkoelen. Dit is vooral in de winter belangrijk, maar ook in de lente wanneer er een koude wind staat vind ik een trainingspak wel fijn. Terwijl ik bezig was met bestellen zag ik ook een mooie donkerblauwe joggingsbroek. Deze zou misschien iets te los zitten voor het sporten, maar wel ideaal zijn als vrijetijdskleding.

Sneldrogend trainingspak

Deze joggingsbroek heeft een elastische band rondom, dit is voor mij ideaal omdat ik niet zulke brede heupen heb. Na wat wikken en wegen over de maat ben ik voor een medium gegaan. Uiteindelijk bleek dit de perfecte maat voor mij te zijn. De joggingsbroek zit als gegoten. De pijpen komen precies tot mijn enkels en de elastische band rondom zorgt ervoor dat de joggingbroek goed blijft zitten op mijn heupen. Ook met de sportkleding ben ik heel tevreden. De shirts en broeken zitten precies zoals ik had gehoopt. Ik heb er veel bewegingsruimte in. Het trainingspak wat ik heb, is gemaakt van een sneldrogende stof, dit is een groot voordeel. Laatst fietste ik naar een training toe in de sportschool. Plotseling begon het hard te regenen, ik was helemaal doorweekt. Bij het omkleden trok ik mijn trainingspak uit en hing deze op. Na het trainen was deze alweer helemaal droog zodat ik hem weer aan kon doen voor de terugweg, ideaal!

Hoe zet je je eigen kledingwebshop succesvol op?

0

Hoe zet je je eigen kleding webshop op? Als je dit artikel leest heb je waarschijnlijk de ambitie om je droom waar te maken: het opzetten van je eigen kledingwinkel. Maar iedereen weet ook dat de concurrentie op het gebied van online kledingshops enorm is, het aanbod wordt met de dag groter. Hoe zet je jouw nieuwe kledingshop zodanig op dat dit een succes wordt? Dat lees je in deze blog!

Begin altijd met een plan

Voordat je begint met het opzetten van je eigen kledingwebshop moet je een goed uitgestippeld plan hebben, zonder gaat het namelijk moeilijk worden koers te houden. Dus bepaal vooraf  de volgende punten:

 • Wie is de doelgroep van je webshop? Probeer dit zo veel mogelijk in te perken zodat je niet een te breed spectrum hebt. Ga ook na hoe vaak deze mensen zullen winkelen, en hoe veel geld ze te besteden hebben.
 • Welke stijl ga je uitstralen op je webshop? Heeft dit te maken met je eigen stijl, of kies je hiervoor voor de stijl van je doelgroep? Of een combinatie van beide? Ga goed na welke stijl jij wilt aanhouden, en wat voor soort kleding je gaat verkopen. Ook alle social media uitingen en de look en feel van de webshop worden in deze stijl getoond, dus het is goed om hier vooraf al beslissingen in te maken.

Zo krijg je veel positieve reviews

Misschien wel het allerbelangrijkste van een beginnende webshop is het verkrijgen van positieve reviews. Reviews zijn ervaringen en beoordelingen die klanten delen nadat ze bij jou een aankoop gedaan hebben. Veel (positieve) reviews zorgen namelijk voor vertrouwen bij de klant, iets wat je als nieuwe webshop hard nodig hebt. Als een nieuwe klant overweegt om bij jou een aankoop te doen, is een positieve review iets wat hem/haar vaak over de drempel tilt. Hoe krijg je deze reviews?

 • Durf te vragen! Stuur klanten na een aankoop een mail met de vraag om een beoordeling achter te laten.
 • Zorg voor goede & snelle verzending. Kies voor een professioneel verzendbedrijf. Dozen bestellen bij een groothandel is een aanrader omdat deze van goede kwaliteit zijn en ook goedkoper zijn als je ze groot inkoopt.
 • Zorg er ook voor dat je klantenservice tip top in orde is. Vragen die gesteld worden kan je bijvoorbeeld al beantwoorden in een FAQ die je op je website zet, ook dit draagt bij aan het vertrouwen         

Zo krijg je thuis een warmere sfeer

0

Ik was al een langere tijd bezig met de voorbereidingen voor een eigen Bed and Breakfast. Het was een lang gekoesterde droom die eindelijk een beetje waar begon te worden. Ik had het idee al een aantal jaar, maar ik had er nog geen tijd voor om dat idee ook daadwerkelijk door te zetten. Er komt namelijk ontzettend veel verschillende dingen bij kijken. Toch bleef ik met het idee in mijn hoofd zetten en had ik besloten om het ook door te voeren wanneer ik wat extra tijd zou hebben. In de afgelopen periode hebben we natuurlijk te kampen gehad met een grote crisis waarbij veel van ons thuis hebben moeten werken. Dat was voor mij een goede kans om eens vaart te zetten achter mijn Bed and Breakfast idee. Ik was ook veel meer thuis dan normaal en ik had extra tijd over om wat klussen te gaan doen. Het concept had ik al grotendeels in mijn hoofd zitten, maar dat heb ik gelijk ook maar even op papier gezet en ben ik begonnen met het uitwerken daarvan. In dit blog zal ik je wat meer vertellen over hoe ik het heb aangepakt.

Verbouwing kan beginnen

Op het terrein waar ik woon heb ik een grote loods staan, maar daar moest nog wel het een en ander aan gebeuren. Gelukkig zat er was al het nodige in, zoals een keuken en een toilet. Alleen moest er nog wel een aantal dingen gerenoveerd worden. Daarnaast moest ik ook de loods grotendeels wat beter isoleren en er een nieuwe vloer in leggen. In de eerste maand heb ik de gehele loods kunnen renoveren en heb ik ook wat extra wanden geplaatst. Daarna kon ik aan de slag met de inrichting van de loods. Ik had nog de beschikking over een groot gedeelte van de meubels, maar ik heb er ook nog een aantal moeten aanschaffen. Gelukkig zijn er genoeg plekken waar je mooie meubels voor een goede prijs kunt scoren. Dus zonder al te veel geld uit te geven, had ik eigenlijk alle spullen geregeld voor de Bed and Breakfast. Samen met mijn vrouw heb ik de inrichting verzorgd en het uiteindelijke resultaat is echt prachtig geworden. Het eindresultaat was boven mijn verwachting!

Licht voor extra sfeer

Het is een goede kans om extra sfeer aan te brengen doormiddel van led verlichting. Ik heb gekozen om led paneel 60×60 te plaatsen en om een aantal led strips aan te brengen. Het zijn mooie lampen die je handmatig kunt instellen en aanpassen naar eigen wens. Het geeft een extra sfeer en dat heeft een positief effect op de gehele Bed and Breakfast. Nu het eenmaal klaar is, kan ik niet wachten op de eerste gasten!

Een verhuizing in de stad: zo doe je dat

0

Een verhuizing is altijd een uitdaging. Je moet met veel zaken rekening houden en vooraf goed bedenken wanneer je wat gaat doen. Stel jezelf eerst een aantal vragen zoals: Heb ik een verhuisbedrijf nodig? Welke spullen moeten er mee in de verhuizing? Hoeveel vrienden moet ik vragen om te komen helpen? Het verhuizen naar een grote stad brengt extra uitdagingen met zit mee. Een stad is beperkt bereikbaar met de verhuiswagen en misschien is je nieuwe woning niet op de begane grond. Zorg dus dat je op tijd begint met het beantwoorden van deze vragen. Het helpt om je verhuizing te bespreken met iemand die het al eerder heeft gedaan. Kijk dus of je iemand kent die in de stad woont en waar hij of zij tegenaan liep tijdens de verhuizing. Als je huisgenoten krijgt in je nieuwe woning kan je deze vragen om tips, zo leer je ook alvast je huisgenoten kennen. Als je bij een studentenvereniging gaat neem daar dan contact mee op over je verhuizing. Vaak heeft een studentenvereniging een goed netwerk en goede afspraken over dit soort klussen.

 

Checklist verhuizen in een stad
Om het verhuisproces voor jou iets makkelijker te maken heb je hieronder een checklist. Deze checklist is beperkt tot alleen de noodzakelijke punten met de nadruk op een verhuizing in een stad.

 • Contract doorlezen en tekenen 
 • Overname 
 • Informeren naar huisvuil, afvalpas en woonregels
 • Verhuizing plannen
 • Vrienden en familie vragen voor hulp of een verhuisbedrijf inschakelen
 • Vervoer regelen
 • Parkeervergunning regelen
 • Spullen in verhuisdozen doen
 • Binnen vijf dagen na de verhuizing doorgeven aan de gemeente

Deze lijst is slechts een greep uit alles wat er komt kijken bij een verhuizing. Schrijf dus goed voor jezelf op wat er van toepassing is op jouw verhuizing.

 

Afval bij een verhuizing

Iets wat vaak vergeten wordt bij het voorbereiden van een verhuizing is waar het afval heen gaat. Niet alles gaat mee naar je nieuwe woning en het weggooien van oude meubels en andere grote objecten is niet makkelijk gedaan. Je kan niet zomaar alles aan de weg zetten en hopen dat iemand het ophaalt. Een oplossing voor afval bij het verhuizen is een container huren. Het voordeel aan het huren van een container is dat de container op locatie wordt geplaatst. De container past op een parkeervak en kan zelfs in steden worden geplaatst! Controleer vooraf wel of je hier een vergunning voor nodig hebt dit verschilt namelijk per stad en gemeente.

Een macbook reparatie Amsterdam is zo geregeld

0

Agelopen week heb ik hard gewerkt om een aantal opdrachten voor mijn opdrachtgever af te maken. Ik was bijna klaar en ging de deadline halen, totdat mijn macbook er zomaar uit het niks mee stopte. Je kan je voorstellen dat ik hier enorm van baalde, vooral omdat ik mijn bestanden kwijt dacht te zijn. Ik heb aan mijn vrienden gevraagd of ze een oplossing wisten en waar ik mijn macbook kon laten repareren in Amsterdam. Zij gaven aan dat een macbook reparatie Amsterdam niet moeilijk is en vertelden mij waar ik moest zijn. Ik ben ontzettend goed geholpen en had binnen een dag mijn bestanden weer terug. Ben je benieuwd hoe dit in zijn werk ging? Lees dan gauw verder en wie weet kun jij jouw macbook mij een defect ook op dezelfde manier laten repareren!

Een macbook laten repareren in Amsterdam hoeft niet duur te zijn

Zoals ik al zei stopte mijn macbook er zomaar mee. Ik weet zelf dat je je bestanden goed en veilig op moet slaan. Normaal gesproken werk ik dan ook altijd online, maar nu had ik de bestanden enkel op de harde schijf opgeslagen. Enorm vervelend natuurlijk, juist omdat ik bijna klaar was. Naast dat ik mij zorgen maakte over het werk dat ik verloren was, had ik ook geen zin in een dure reparatie. Vaak is het dan ook nog maar afwachten of het defect echt verholpen kan worden en ik heb verhalen van mijn vrienden gehoord waarbij ze hun macbook weken kwijt waren. Een vriendin van mij wees mij op de macbook reparatie van PchulpNederland in Amsterdam. Ik ben hier gauw naartoe gefietst en heb mijn probleem uitgelegd. Ik werd ontzettend goed geholpen en ik kreeg duidelijk te horen welke werkwijze zij hanteren. Zo betaalde ik een eenmalig bedrag voor het laten opstellen van een diagnose. Je wordt netjes gebeld als ze hiermee klaar zijn en denken te weten wat er aan de hand is. Zo krijg je dus van te voren te horen hoeveel het kost om je macbook te laten repareren voordat ze ermee aan de slag gaan. Ik kreeg zelfs te horen dat mijn bestanden mogelijk allemaal gered konden worden dus ik heb geen moment getwijfeld.

Al binnen een dag werd ik teruggebeld dat de klus klaar was en dat ik langs kon komen. Even afrekenen en hop, door naar huis. Ik was ontzettend tevreden over de snelle service, de lage kosten en het feit dat zowel mijn macbook als bestanden weer helemaal zoals vanouds waren. Ik heb de klus op tijd kunnen inleveren en ook mijn macbook is perfect gerepareerd. Ik heb zelfs een garantie van 12 maanden gekregen op de gerepareerde onderdelen waardoor ik deze winkel aan iedereen zou willen aanbevelen. Een macbook reparatie in Amsterdam is dus echt zo geregeld en voortaan ga ik hier naartoe met al mijn overige defecte apparaten. Ik hoop dat je iets aan deze tips hebt en dat je niet direct in de paniek schiet als je macbook of laptop ermee stopt. Vaak kan het worden gerepareerd en kunnen je bestanden ook nog eens worden hersteld!

Canadese mode: 2 merken uit dit veelzijdige land

0

Denk jij er weleens over na waar je favoriete modemerk zijn roots heeft? Zelf ga ik er in veel gevallen vanuit dat de bekende merken uit Italië, Frankrijk of de VS komen, omdat dit zulke modieuze landen zijn. Maar hier heb ik mij ook vaak in vergist! Ik kwam erachter dat ook Canada, het buurland van Amerika, een modieuze kant heeft. Daarom lees je in deze blog twee modemerken die hun roots hebben liggen in Canada!

Canada Goose

De naam verraadt het misschien al,  Canada Goose is opgericht in 1957 in Toronto. Hun motto is ‘precisie is perfectie’ en dit is zeker terug te zien in de collectie. Hun collectie is speciaal ontworpen voor koud, guur weer en hun specialiteit is daarom ook winterjassen. Dit begon in de jaren 70, toen de oprichter Sam Tick Metro op maat gemaakte donsjassen en hufter proof parka’s ontwierp voor de provinciale politie van Ontario. Jaren later zijn onze winters gevuld met de kleurrijke Canada Goose jassen, je ziet ze overal! Heel gek is dit niet, de jassen zijn enorm warm en kunnen goed tegen een stootje. De jassen zijn ontworpen voor het gure Canadese weer, en worden zelfs gedragen bij het beklimmen van de Mount Everest. Voor ons koude kikkerlandje zijn ze dus prima geschikt!

Dsquared2

In 1994 richtte de Canadese tweeling broers het modemerk Dsquared op. De broers Dan en Dean Cates droomden al jarenlang van hun eigen merk, dit werd in de jaren 90 eindelijk gerealiseerd. Dsquared begon als kleding merk met enkel mannen kleding, maar groeide in 2004 ook uit met een volledige lijn voor vrouwen. De kleding van Dsquared is te herkennen aan de opvallende details, kleuren en gewaagde materialen. Ze staan bekend om hun Dsquared shirt, die altijd voorzien zijn met een logo van het merk. Of het nou groot op de voorzijde van het shirt staat, of als een klein detail in de rug: de Dsquared shirts zijn altijd te herkennen! Ook zijn de shirts er in veel verschillende kleuren en soorten. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een knalgeel of neon roze shirt als je ervan houdt om op te vallen. Schaf je liever een basic shirt aan? Kies dan voor een wit shirt met een klein kleur detail. Naast de shirts heeft Dsquared zich gespecialiseerd in jeans. Je herkent deze aan het opvallende rode logo bij de gulp en de unieke designs. Naast een uniek design en opvallende details zijn de jeans van bizar goede kwaliteit.