Cardano, Ripple en de koersen

Cryptocurrency is hip en de trend lijkt niet snel te verdwijnen. Bitcoin is waarschijnlijk het bekendste voorbeeld van cryptovaluta, maar het is lang niet de enige optie. Net als normale valuta hebben Bitcoin en gelijke valuta een wisselkoers. Deze geeft aan hoeveel een munt waard is. Deze blog gaat over zulke wisselkoersen, maar focust niet op Bitcoin. In plaats daarvan gaat het over de Ripple koers en de Cardano koers.

De basisbeginselen van Cardano

Voordat er iets gezegd kan worden over de Cardano koers is het nodig om dit eerst in te leiden. Cardano lijkt erg op Bitcoin, aangezien dit ook een digitale munt is. Er zijn wel wat verschillen, omdat Cardano een aantal voordelen van andere munten combineert. Zo heeft het de veilige opslagwaardes van Bitcoin, zijn de transactiekosten laag en heeft het ‘smart contracts’. ‘Smart contracts’ zijn digitale protocollen die ervoor zorgen dat een contract automatisch wordt uitgevoerd als aan een aantal criteria wordt voldaan. Een makkelijk voorbeeld is dat een betaling aan een webwinkel pas wordt afgeschreven als een pakketje is aangekomen.

Koers van Cardano

Cardano doet het goed: in september was het de derde cryptocurrency achter Bitcoin en Ethereum. Helaas zijn de koersen door de onzekerheid met corona van alle cryptovaluta, dus ook van Cardano, gedaald. Voor die onzekerheid was Cardano een relatief stabiel betaalmiddel, nu is dat, net als voor alle andere cryptovaluta, een ander verhaal. Toch is dit geen reden om niet in Cardano te investeren, omdat voorspellingen laten zien dat het wel weer stabieler zal worden.

Wat is Ripple?

Ook Ripple behoeft enige uitleg voordat het kan gaan over de koers. Ripple is eigenlijk de naam van het platform waar de munt, XRP op wordt gebruikt. Toch wordt ook het betaalmiddel vaak Ripple genoemd, iets wat in deze blog ook zal worden gedaan. Als je dit betaalmiddel vergelijkt met Bitcoin, dan zijn er redelijk wat verschillen. Deze komen eigenlijk allemaal voort uit het feit dat de twee betaalmiddelen andere doelen hebben. Waar Bitcoin bedoeld is voor betalingen tussen personen, is Ripple bedoeld om het betalingsverkeer tussen banken te stroomlijnen. Stel jij maakt iets over naar een andere rekening, dan zal je bank XRP inkopen en deze naar de andere bank sturen. Deze andere bank zal de XRP dan verkopen en de opbrengst gaat naar degene aan wie jij het geld wilde overmaken. Het grootste voordeel is dat het een stuk sneller gaat.

Wisselkoers van Ripple

Net als alle andere cryptovaluta, is de koers van Ripple op dit moment erg volatiel. De reden hiervoor is identiek als die voor de volatiliteit van Cardano: de onzekerheid rondom de coronacrisis. Toch is net als de Cardano koers de Ripple koers in principe stabiel. Daarnaast is de prognose dat de koerst van Ripple zal stijgen waardoor een investering, wat natuurlijk een risico blijft, altijd een optie is.

Gerelateerde Blogs

Hoe vind je eenvoudig het beste personeel voor jouw bedrijf?

Heb je een bedrijf in de agrarische sector of werk je...

Nieuwste blogs

Inpakken voor de zon en zee

Als je van plan bent om naar Hurghada te...

Waarom koeling onmisbaar is op jouw event

Stel je voor: een zomerse dag, de zon staat...

Ontdek het comfort van een mline kussen: slaap als nooit tevoren!

Heb je ooit nagedacht over de invloed van een...
spot_img