De beste kerstcadeaus

De goedheiligman is het land uit maar dat betekent nog niet dat het klaar is met de feestelijkheden. Zeker niet, het mooiste feest van het jaar moet nog komen! Ieder jaar kijkt menig mens weer uit naar kerst. De kleintjes onder ons natuurlijk ook. Zeker wanneer er cadeautjes verwacht mogen worden. Is er geen Sinterklaas gevierd of vieren jullie het gewoon lekker allebei? Dan vertel ik je in deze blog over de leukste en beste cadeaus voor kinderen. Het is immers een tijd om verwend te worden. Lees je mee?

Lekker bewegen

Bewegen is voor kinderen heel belangrijk, op iedere leeftijd. Ze kunnen er hun energie in kwijt en leren hun grove motoriek te ontwikkelen. Daarnaast vinden kinderen bewegen ook nog eens heel leuk. Hoe gaaf is het dat je daar als ouder actief aan kan bijdragen? Kies bijvoorbeeld voor een voetbal als cadeaus of, als je het groter aan wilt pakken, een echte jongensfiets voor de wildebrassen onder ons. Een fiets kan namelijk ook later goed van pas komen, met het heen en weer reizen naar vriendjes bijvoorbeeld en natuurlijk op en neer van huis naar school. Niet alleen beweging en lichamelijke ontwikkeling maar ook een stukje vrijheid en verantwoordelijkheid.

Spelend leren

Maar de ontwikkeling wordt natuurlijk ook bevordert door andere manieren van spel. Zoals puzzels bijvoorbeeld. Dit zijn hele goede spellen die kinderen stimuleren om na te denken. Maar ook wanneer je kind het niet doorheeft, leert het. Dit gebeurt namelijk ook wanneer er filmpjes worden gekeken of wanneer er aan een bouwsel tijd wordt besteed. Genoeg cadeaus dus om uit te kiezen, van boekjes tot puzzels en nog veel meer.

Bouw aan de fantasie

En die bouwsel, die ik net al even noemde, zijn misschien nog wel de leerzaamste als het gaat om mentale ontwikkeling en intelligentie. Hier wordt namelijk de motoriek gecombineerd met het denken. Maar als jouw kleine niet zo van het heen en weer springen is en zich meer met de boekjes en puzzels bezighoudt, kan je ook de creatieve kant van het denken stimuleren met prachtige kerstcadeaus zoals een tekenboek bijvoorbeeld. Op deze manier zijn er tal van prachtige verassingen te bedenken voor de feestdagen, die je kind verder helpen en ook nog eens plastic-vrij zijn. Daarnaast is het meeste van deze cadeaus voor iedere leeftijdsgroep geschikt, beetje de moeilijkheid aanpassen en je bent er helemaal klaar voor. Zet je kerstmuts maar op!

Dat lees je dan toch maar weer op cityandsociety.be!

Gerelateerde Blogs

Schoenen maken de man… en vrouw!

Marilyn Monroe kan dan wel gezongen hebben dat diamanten de beste...

Nieuwste blogs

Eenvoudige en leuke manieren om je woonkamer op te frissen

Je woonkamer inrichten kan best lastig zijn. Er zijn...

Maak het jezelf gemakkelijk met een tankkaart

Wanneer je een bedrijf runt of als zelfstandige werkt,...

Handwassers en douches om u tegen te zeggen

Overweeg je om te bouwen of te verbouwen? Of...