Thuiswerkende moeder

Een typisch voorbeeld van een thuiswerkende moeder is een moeder die alles tegelijk doet. S’ochtends vroeg, nog voordat je opstaat, check je de mailbox en kleed je je vervolgens aan. De kids uit bed halen, aankleden, tanden poetsen en toetje wassen en hop naar beneden. Ontbijt maken en tegelijkertijd de broodtrommeltjes vullen voor het tussendoortje en de lunch. Oh ja en dan ook nog even dat belangrijke mailtje eruit sturen voor je werk.

Multitasken

Als moeder van drie kinderen moet ik altijd multitasken. Alles tegelijkertijd want anders blijven er misschien dingen liggen. Alles komt ook altijd op hetzelfde moment aanwaaien, dus ik moet wel. Vandaag is weer zo’n dag, maandag. De oudste twee gaan naar school dus vroeg uit bed. Om 06.30u gaat mijn wekker en check zoals gewoonlijk eerst even mijn werk mail. Er staan weer talloze mailtjes in die ik vandaag moet beantwoorden. Het is weer maandag. Onder de douche bedenk ik me welke mailtjes prioriteit hebben en welke taken ik als eerste ga uitvoeren. De oudste twee kinderen worden wakker van het geluid in de badkamer en rennen direct naar de jongste om ook hem wakker te maken. Het is altijd een klein feestje s’ochtends met veel dansjes en gezang. Mijn man komt naar beneden en helpt de kinderen met aankleden, toetjes wassen en tanden poetsen. Ondertussen kleed ik mezelf aan zodat ik daarna direct de jongste kan aankleden.

Allemaal fris en fruitig lopen we naar beneden waar het echte multitasken kan beginnen. Melk op het vuur voor de pap, waterkoker aan voor het flesje, broodjes smeren voor de lunch, tussendoortje maken, schoenen alvast klaarzetten, aan iedereen vitamines geven en tussendoor moet ik zelf ook nog ergens eten. Oh ja en dan ook nog even die drie belangrijke mailtjes versturen. Want die moeten echt voor 9u de deur uit.

Printen vanuit huis

De kinderen zitten op school, behalve de jongste, en ik kan eindelijk even rustig werken. Het is maandag dus een drukke dag met veel mails en belangrijke taken. Voor aanstaande woensdag moet ik een presentatie af hebben. Gelukkig ben ik erg behendig met Powerpoint en andere Office pakketten en flans ik zo een presentatie in elkaar. Uitprinten, inbinden en klaar. Gelukkig hebben we thuis een goede printer en kan ik dus alle presentaties makkelijk en snel printen vanuit huis. Dit scheelt mij altijd weer een ritje naar kantoor. Aan het eind van de dag is mijn presentatie klaar en druk ik op de print knop. Cartridge is leeg, nee! We hebben een HP printer met HP 301XL cartridges erin. Gelukkig vind ik snel een website die de cartridges dezelfde dag nog levert. Zo kan ik toch nog mijn presentatie uitprinten, inbinden en op tijd inleveren.

Vorig artikelOntmoet mijn familie
Volgend artikelDe beste kerstcadeaus

Gerelateerde Blogs

Hoe vind je eenvoudig het beste personeel voor jouw bedrijf?

Heb je een bedrijf in de agrarische sector of werk je...

Nieuwste blogs

Ontdek het comfort van een mline kussen: slaap als nooit tevoren!

Heb je ooit nagedacht over de invloed van een...

Een interieur zoals in de boekjes? Kies zorgvuldig je raamdecoratie

Interieurinrichting is een creatief proces. Je huis personaliseren en...

Ontdek waarom steeds meer mensen voor een elektrische stadsfiets kiezen!

Mensen die vaak de fiets als vervoermiddel gebruiken, kunnen...