Druk weekschema

Ik woon samen met mijn man en drie kinderen. Twee van onze kinderen zitten eind basisschool en ons oudste kind zit nu in de brugklas. Verder werken mijn man en ik allebei vijf dagen in de week. We doen allebei werk wat we erg leuk vinden en willen daarom graag vijf dagen in de week blijven werken. Onze kinderen zijn ook oud genoeg dat ze ook alleen thuis kunnen zijn. Maar als we thuis komen, moeten we wel nog boodschappen doen en koken. Ook in ochtenden maken we nog de lunchpakketten klaar voor de kinderen. Ze zijn hier zo aan gewent en ik vind het leuk om voor ze te doen. Zo weet ik dat ze hoe dan ook eten hebben op school en ze genoeg eten binnenkrijgen elke dag. We zijn dus als gezin erg druk in de week.

Sport in ons gezin

Buiten school sporten alle drie onze kinderen. Ze zitten allemaal op voetbal. Ik breng onze jongste nog vaak naar de voetbaltraining. De andere twee kunnen gelukkig zelf naar de voetbalclub fietsen. In het weekend spelen ze allemaal een wedstrijd. Vaak op zaterdag en dan heb ik de zondag om even tijd te nemen voor mezelf. Meestal door de week ga ik twee avonden na het eten naar de sportschool om daar even tot rust te komen en mezelf in het zweet te werken. Ik zie er vaak tegenop, maar uiteindelijk voel ik me veel energieker en fitter. In het weekend ga ik dan vaak zondagochtend een rondje hardlopen. Sporten is in de week mijn manier om even tot mezelf te komen en even niet het gezin om me heen. Soms gaat mijn man ook mee bij het hardlopen. Hij sport ook vaak twee keer per week. Wel anderen dagen dan dat ik doe. Zo hebben mijn man en ik vaak geen tijd voor elkaar. We leven een beetje langs elkaar heen.

Dateavond

Nu hebben we afgesproken dat we elke maand een dateavond hebben. Dan zorgen we dat we die avond wat leuks gaan doen samen. Dit mag buiten de deur zonder of met de kinderen. Elke maand verzint de één een date en vraagt de andere op de verzonnen date. We doen dit al een aantal maanden en het bevalt goed. Tijdens deze dates hebben we eindelijk weer tijd voor elkaar. We hadden al in geen eeuwen samen een film gekeken. Daarom had mijn man mij op filmdate gevraagd. Onze televisie staat alleen al tijden op de grond. We wilden geen televisiemeubel nemen, omdat dit veel ruimte inneemt en we hem niet nodig hadden. Dus als verassing had mijn man de tv opgehangen aan de muur met een TV beugel. Hier was ik heel erg blij mee, eindelijk was ons probleem opgelost.