Een nieuwe badkamer voor in 2020

0
770

We zitten net weer in januari en dat kan een goed moment zijn om eens wat dingen te veranderen. Het kan om een persoonlijke verandering gaan maar het kan ook wat materialistisch zijn. Misschien heb je al wel een tijdje de wens om te verhuizen? Of misschien ben je tevreden in je huidige woning maar is de badkamer niet echt meer naar wens, dat kan allemaal wel eens voorkomen. En om gelukkig te blijven in je leven is het belangrijk dat je daar snel wat aan zult doen. Als je echt wilt verhuizen zal dit wat langer kunnen duren dan je waarschijnlijk hoopt. Maar een verbouwing in de badkamer kan zo snel geregeld worden als jij maar wilt!

Een schets van jouw badkamer maken

Het is belangrijk om van tevoren een ontwerp te maken van hoe je de badkamer wilt hebben. Hier kun je een ruitjesblok voor gebruiken. Bedenk daarvoor een schaal, bijvoorbeeld dat elk vakje voor 20 centimeter staat. Zo kun je een plattegrond creëren en bepalen of alles past. Dit helpt ook als je een aannemer wilt inschakelen. De aannemer weet dan precies wat jouw wensen zijn.

De oude badkamer eruit halen

Als dan eenmaal duidelijk is wat je wilt kan het slopen gaan beginnen. Het sloopwerk is misschien wel het leukste onderdeel van de hele verbouwing. Bij groot sloopwerk is het belangrijk om advies in te schakelen van een expert. Slopen is namelijk meer dan zomaar de hamer gebruiken. Een foute tik met de hamer en er kan meer gesloopt worden dan je bedoelde. Afhankelijk van waar jij je sanitair wilt hebben, moeten er soms leidingen verlegd worden. Dat is een precisieklus, want bij een verkeerde uitvoering kan er lekkage ontstaan.

Aan de slag met de vloer en aankleding

Tegels zijn gemakkelijk schoon te maken en waterbestendig. Daarmee zijn ze ideaal voor de badkamer. Ook is het belangrijk om het voegen van de tegels zorgvuldig te doen. Dit bevordert de waterdichtheid van het tegelwerk, maar zorgt ook voor een mooi eindresultaat. Het plafond in de badkamer bepaalt grotendeels de sfeer van je badkamer. Vaak onderschatten mensen wat er komt kijken bij het plaatsen van een plafond. Als je voor kwaliteit gaat, is het aan te raden om een vakman met meer ervaring in te huren. Nu kun je het sanitair gaan plaatsen. Misschien heb je wel gekozen voor een dubbele wastafel? Dan is het belangrijk dat je goed kijkt waar alle leidingen zich bevinden. Je krijgt hierbij ook te maken met de aan- en afvoer van water.