De game society

Gamen, het is een niet te vermijden fenomeen geworden in onze samenleving. Vroeger werd gamen vaak nog als iets gezien voor nerds, en dan met name jongens. Toen vond er een shift plaats waarbij gamen niet alleen meer voor nerds werd. Tegenwoordig zijn er ook veel meiden die gamen. En gamen is natuurlijk niet alleen meer met een remote controle voor een scherm zitten. Het is ook alle spelletjes die we dagelijks op onze telefoon spelen. In dat opzicht is dus iedereen eigenlijk een gamer. 

Gamen is voor nerds

Vroeger werd gamen echt als iets voor nerds gezien. De populaire jongens deden immers liever wat anders. Die gingen liever achter de meiden aan in plaats van de hele dag in hun kamer opgesloten te zitten. Gelukkig is dit stereotype niet meer waar. Je kunt er bijna niet meer omheen dat iedereen gamet. Toch zijn er nog wel een aantal games die als typisch “nerdy” gezien worden. Dit zijn vooral vaak fantasie spellen. Je weet wel, de spellen met elven en orks die zich in een alternatief universum afspelen. Ook hebben veel mensen alleen een spelcomputer zoals en PlayStation. Maar de echte diehard gamers, de toch nog wel een beetje nerdy mensen, doen vaak hun eigen game laptop samenstellen

Populaire games

Zoals gezegd, worden eigenlijk alleen veel fantasie spellen alsnog echt nerdy gezien. Veel andere spellen zijn enorm populair geworden. Niet alleen onder jongeren, maar ook nog onder veel volwassenen. Zo is er bijvoorbeeld geen enkele jongen, die niet een keer in zijn leven Fifa gespeeld heeft. Alle Maria games zijn ook enorm populair. Denk aan Maria Bros, Maria Kart en Mario & Sonic at the olympic games. Andere populaire games zijn bijvoorbeeld Warcraft en Call of Duty. Dit zijn vaak wat agressievere games. Agressieve games zijn vaak populair, maar vinden ouders van jongere kinderen vaak wat minder leuk. Er zijn immers niet voor niks discussies of gamen jongeren agressiever maakt of niet. Een voordeel van dit soort games is wel dat je met mensen van over de hele wereld kunt spelen. Hierdoor spreek je vaak al op jonge leeftijd Engels. Het spelen van games kan dus expliciet je Engels verbeteren. Een ander spel wat met name bij veel meiden populair is, is Just Dance. Met steeds vernieuwende uitgaven, kun je lekker met en tegen elkaar dansen op populaire muziek. Perfect voor een gezellige avond. Er zijn ook meerdere sport games. Hierdoor kun je in je eigen woonkamer toch wat sporten, zonder het comfort van je huis te verlaten. 

Gerelateerde Blogs

iPhone X vs. iPhone SE 2020: welke is beter?

De iPhone X is inmiddels niet meer bij Apple, maar wel...

Nieuwste blogs

Waarom koeling onmisbaar is op jouw event

Stel je voor: een zomerse dag, de zon staat...

Ontdek het comfort van een mline kussen: slaap als nooit tevoren!

Heb je ooit nagedacht over de invloed van een...

Een interieur zoals in de boekjes? Kies zorgvuldig je raamdecoratie

Interieurinrichting is een creatief proces. Je huis personaliseren en...
spot_img