Hoe om te gaan met allergieën

Het is een veel voorkomend verschijnsel in de huidige samenleving, mensen met allergieën of intoleranties. Er is bijna geen groep vrienden meer, waar niet minstens één iemand een allergie of intolerantie heeft. Het is vaak maar een kleine moeite om hiermee rekening te houden, maar het moet wel gedaan worden.

Hoe houd je er rekening mee?

Rekening houden met een allergie of intolerantie is eigenlijk heel makkelijk. Je moet jezelf niet blootstellen aan hetgeen je allergisch voor bent of een intolerantie voor hebt. Maar dit komt niet alleen aan op jezelf. Je moet ook altijd met anderen delen dat je een allergie of een intolerantie hebt. Voordat je het weet, eet je anders per ongeluk iets verkeerds. Want ja, je vriend wist nou eenmaal niet dat je allergisch bent voor pinda’s, en dat je daarom zijn zelf gebakken koekjes niet mag eten. Ook is het fijn dat anderen van je allergie afweten, zodat ze je kunnen helpen. Dan kunnen ze je bijvoorbeeld niet bewust in de verleiding brengen om iets te eten dat je niet mag hebben. Of wanneer ze iets voor je willen koken, hoeven ze geen eten weg te gooien omdat ze er pas te laat achter kwamen dat je een allergie hebt. Veel restaurants houden tegenwoordig enorm veel rekening met allergieën. Ze zijn zelfs verplicht om een lijst te maken met alle ingrediënten die in een gerecht zitten. Hierdoor kun je snel zien wat je wel en niet mag eten. Wanneer je niet zeker weet of je een allergie of intolerantie hebt, kun je hier een test voor doen. Allergie testen worden vaak door een huisarts gedaan, maar een voedselintolerantietest kun je gewoon zelf kopen. 

Wat kun je doen bij een reactie?

Wanneer je toch per ongeluk iets eet wat je eigenlijk niet had mogen eten, kan dat hele vervelende gevolgen hebben. Het is natuurlijk altijd afhankelijk van hoe ernstig je allergie is, en welke symptomen je vertoont. Mensen met een ernstige allergie zullen altijd een epi pen bij zich moeten dragen. Dit is alleen voor mensen met een extreem erge allergie. Andere symptomen zijn wel vervelend, maar niet dodelijk gelukkig. Mocht je door je intolerantie ineens aan de diarree raken, is dat natuurlijk enorm vervelend, maar je kunt er niks aan veranderen. Dan kun je het beste gewoon naar huis gaan en ontspannen. Wanneer je huidirritatie krijgt als symptoom, is het handig om een vaste voorraad crème of zalf op voorraad te hebben. 

Gerelateerde Blogs

Ontspannen tijdens je zwangerschap

Een zwangerschap vraagt heel wat van je lichaam. Je lijf is...

Nieuwste blogs

Handwassers en douches om u tegen te zeggen

Overweeg je om te bouwen of te verbouwen? Of...

Hoe je badkamerruimte optimaal indelen?

We zijn allemaal fan van heerlijke verwenmomenten die ons...

Geld besparen? Hierdoor krijg jij meer financiële vrijheid!

De huidige inflatie en de daarbij gepaarde torenhoge prijzen...