Een verhuizing in de stad: zo doe je dat

Een verhuizing is altijd een uitdaging. Je moet met veel zaken rekening houden en vooraf goed bedenken wanneer je wat gaat doen. Stel jezelf eerst een aantal vragen zoals: Heb ik een verhuisbedrijf nodig? Welke spullen moeten er mee in de verhuizing? Hoeveel vrienden moet ik vragen om te komen helpen? Het verhuizen naar een grote stad brengt extra uitdagingen met zit mee. Een stad is beperkt bereikbaar met de verhuiswagen en misschien is je nieuwe woning niet op de begane grond. Zorg dus dat je op tijd begint met het beantwoorden van deze vragen. Het helpt om je verhuizing te bespreken met iemand die het al eerder heeft gedaan. Kijk dus of je iemand kent die in de stad woont en waar hij of zij tegenaan liep tijdens de verhuizing. Als je huisgenoten krijgt in je nieuwe woning kan je deze vragen om tips, zo leer je ook alvast je huisgenoten kennen. Als je bij een studentenvereniging gaat neem daar dan contact mee op over je verhuizing. Vaak heeft een studentenvereniging een goed netwerk en goede afspraken over dit soort klussen.

 

Checklist verhuizen in een stad
Om het verhuisproces voor jou iets makkelijker te maken heb je hieronder een checklist. Deze checklist is beperkt tot alleen de noodzakelijke punten met de nadruk op een verhuizing in een stad.

  • Contract doorlezen en tekenen 
  • Overname 
  • Informeren naar huisvuil, afvalpas en woonregels
  • Verhuizing plannen
  • Vrienden en familie vragen voor hulp of een verhuisbedrijf inschakelen
  • Vervoer regelen
  • Parkeervergunning regelen
  • Spullen in verhuisdozen doen
  • Binnen vijf dagen na de verhuizing doorgeven aan de gemeente

Deze lijst is slechts een greep uit alles wat er komt kijken bij een verhuizing. Schrijf dus goed voor jezelf op wat er van toepassing is op jouw verhuizing.

 

Afval bij een verhuizing

Iets wat vaak vergeten wordt bij het voorbereiden van een verhuizing is waar het afval heen gaat. Niet alles gaat mee naar je nieuwe woning en het weggooien van oude meubels en andere grote objecten is niet makkelijk gedaan. Je kan niet zomaar alles aan de weg zetten en hopen dat iemand het ophaalt. Een oplossing voor afval bij het verhuizen is een container huren. Het voordeel aan het huren van een container is dat de container op locatie wordt geplaatst. De container past op een parkeervak en kan zelfs in steden worden geplaatst! Controleer vooraf wel of je hier een vergunning voor nodig hebt dit verschilt namelijk per stad en gemeente.