Gezond vermageren zonder crashdieet

Op een gezonde manier een paar kilo’s kwijtraken is niet zo moeilijk. Een heleboel kilo’s kwijtraken is lastiger om op een gezonde manier te doen. Gelukkig is er voor iedereen een eigen plan om toch gezond te kunnen vermageren. Het sleutelwoord hierbij is geduld. Vermageren gaat niet vanzelf en het gaat ook zeker niet in één nachtje. Geduld hebben is lastig als het gaat om je eigen uiterlijk, toch is langzaam vermageren beter dan in een keer veel gewicht verliezen. Bij een crashdieet, komt er vaak ook veel gewicht terug als het dieet afgelopen is.

Kleine veranderingen

Er zijn maar weinig veranderingen in je dagelijks leven nodig om toch een gezonder leven te leiden. Ga je bijvoorbeeld altijd met de auto naar het werk? Kijk eens of dit ook op de fiets kan of zelfs lopend. Neem je vaak de lift in plaats van de trap? Wissel dat eens om. Je zal merken dat ook deze kleine veranderingen naar mate je hiermee doorgaat, steeds makkelijker zullen gaan. Over een paar weken sprint je de trap op!

Het dieet

Bepaalde methodes proberen het vermageren dan ook anders aan te pakken dan door te crashen. Bijvoorbeeld bij weightwatchers.com/be/nl wordt er gekeken naar jouw persoonlijke situatie en aan de hand daarvan wordt je eetplan opgesteld. Aan de maaltijden die je neemt ken je smartpoints toe, waardoor je slim naar eten gaat kijken en eten met een positief punt kan associëren. Eet zoveel mogelijk dagen gezond en gebalanceerd. Dan mag je soms in het weekend ook wel wat ongezonder eten. Iedereen eet wel eens een patatje of een kebab, maar probeer er voortaan eens een salade bij te bestellen. Dat is lekker genieten, maar tegelijkertijd krijg je ook voedingsstoffen binnen. Daardoor moet iedereen kunnen afslanken of zijn of haar manier.

Bewegen en gezond eten

Het blijft altijd een combinatie van de twee: gezond eten en bewegen. Probeer kleine aanpassingen in je eigen leven te maken zodat je meer beweegt dan je nu doet. Daarnaast is gezond eten gewoon ontzettend belangrijk. Niet alleen om er straks goed uit te zien, maar ook voor het lichaam. We hebben bepaalde voedingsstoffen nodig om goed te kunnen functioneren. Dat haal je uit gezond eten. Zolang je maar vaak genoeg gezond eet en meer beweegt, gaat het vermageren straks vanzelf. Natuurlijk mag je als beloning ook wel eens lekker uit eten en niet om de calorieën denken.