Horeca dicht? Maak het thuis gezellig!

Het zijn zware tijden voor de wereld. Het Coronavirus houdt ons in zijn greep en we merken allemaal de invloed die dat op ons leven heeft. We werken veel thuis, we gaan niet meer uit en over alles wat we willen gaan doen moeten we goed nadenken. Kan dat wel? Is het wel verantwoord? Natuurlijk, die stevige wandeling in de buitenlucht blijft en met de kinderen naar de speeltuin ook, maar met vrienden even een avondje de kroeg in is er niet meer bij. Het is pijnlijk om te zien hoeveel mensen dit raakt en het is ook een hele toer om niet getroffen te worden door het eenzaamheidsvirus. Ik maak het nu graag gezellig thuis en ik zorg dat ik mijn sociale contacten op pijl houdt door mijn vriendinnen een voor een uit te nodigen. Zij doen dat ook en zo zien we elkaar regelmatig. Helaas niet meer als groep een keer per maand naar de kroeg, zoals we altijd deden, maar in tweetallen thuis. En dan maak ik het graag gezellig. Bijvoorbeeld door met een goede kwaliteit gin zoals Hendricks gin of Bombay sapphire een fantastische gin en tonic te maken. Heerlijke drankjes die we al kletsend tot ons nemen.

Gin: ken je product

Ik heb altijd wel een fles Hendricks gin of Bombay sapphire in huis. Ik drink niet veel, maar van een heerlijke gin en tonic op zijn tijd kan ik echt genieten en mijn vriendinnen ook. Het is onze vaste bestelling in de kroeg. Nu moet ik het meer zelf gaan mixen en dat is dan wel weer een uitdaging. Zoveel weet ik nu ook weer niet van drank. Ik weet alleen dat gin een hele sterke drank is die wordt gemaakt door vergist graanbeslag te destilleren. Ik heb dat wel eens geroken bij een destilleerder maar dat rook niet echt aantrekkelijk kan ik je melden. Ze voegen er dan jeneverbessen of sleedoornbessen aan toe en dan heb je de specifieke smaak van gin. Gin is van zichzelf veel te droog van smaak om puur te drinken dus vandaar de combinatie met tonic.

Gezellig op de bank

Ik ben inmiddels heel bedreven in het maken van gin en tonic. Ik mis onze kroeg en onze avondjes uit, maar de diepgaande gesprekken die we nu vaak hebben op de bank zijn ook erg waardevol en gezellig. Toch hoop ik dat de horeca weer snel open mag en dat we als groep weer gezellig aan de gin tonic zitten aan de bar. Dan kan mijn gin en tonic weer gemixt worden door een kundige barman. Dat smaakt vast nog veel beter!

Gerelateerde Blogs

Leuke dingen doen rotterdam avond

Rotterdam is een geweldige stad met veel leuke dingen om te...

Nieuwste blogs

Inpakken voor de zon en zee

Als je van plan bent om naar Hurghada te...

Waarom koeling onmisbaar is op jouw event

Stel je voor: een zomerse dag, de zon staat...

Ontdek het comfort van een mline kussen: slaap als nooit tevoren!

Heb je ooit nagedacht over de invloed van een...
spot_img