Opstarten eigen bedrijf, hoe pak je dit aan?

Het kan een droom zijn van vele: het opstarten van je eigen bedrijf. Iedereen pakt dit op zijn eigen manier aan. Maar een ding dat zeker is, is dat het best spannend kan zijn. Want waar begin je nou? Er zijn een aantal standaard stappen die altijd gedaan moeten worden. Hoe je je plan en aanpak voor de rest invult, is een persoonlijke kwestie. Wij benoemen vandaag eens alle stappen die nodig zijn voor het opstarten van je eigen bedrijf. Ook geven we een aantal tips.

Plan

Stap 1 is het maken en schrijven van een uitgewerkt plan. Wat hier allemaal inkomt zijn de volgende punten: je concept, wat heb je nodig om je concept uit te werken, een ijkpersoon en een strategie. Je kan ervoor kiezen om je plan nog uitgebreider te maken, maar dit zijn de belangrijkste punten. Je concept is vanzelfsprekend je idee. Dit werk je dan alleen tot de bodem uit. Dan de middelen die je nodig hebt om je concept te gaan laten werken. Denk aan bewerkingsprogramma om je concept beeld te geven. Beeld is ontzettend belangrijk. Hierdoor krijgt iedereen die je plan leest een beter beeld bij hoe je dit wilt gaan vormgeven. Vormgeven is the key. Dan heb je je ijkpersoon. Een ijkpersoon is een omschreven persoon die jouw doelgroep symboliseert. Hier kan je een gezicht bij tekenen, geslacht, leeftijd, woonplaats, interesses, ga zo maar door. Beschrijf dit ook op de meest uitgebreide manier mogelijk. En last but not least, je strategie. Misschien is dit wel het belangrijkste punt. In je strategie beschrijf je hoe je je concept gaat laten werken. Wat moet hier allemaal voor gebeuren? 

KVK

Als je je plan eenmaal hebt, is het tijd om naar de Kamer van Koophandel te gaan. Hier leg je je plan voor en schrijf je je in als ondernemer. Dit heb je nodig als je je eigen bedrijf opstart. Hier gaan ze ook kijken of alles realistisch is en krijg je je KVK-nummer als je goedgekeurd wordt.

Webshop of pand

Dan ga je de keuze maken of je een webshop wilt of een pand wil afhuren. Een webshop moet natuurlijk gemaakt en vormgegeven worden. Een pand is een stap verder. Als je ervoor kiest om een pand af te huren, komt er bedrijfsafval bij kijken. Je bedrijfsafval moet uiteraard weggegooid worden zodat je pand hygiënisch en schoon blijft. Bedrijfsafval kan je per week op laten halen door een instantie en zij zullen ervoor zorgen dat alles goed weggegooid en gerecycled wordt.

Gerelateerde Blogs

Hoe vind je eenvoudig het beste personeel voor jouw bedrijf?

Heb je een bedrijf in de agrarische sector of werk je...

Nieuwste blogs

Inpakken voor de zon en zee

Als je van plan bent om naar Hurghada te...

Waarom koeling onmisbaar is op jouw event

Stel je voor: een zomerse dag, de zon staat...

Ontdek het comfort van een mline kussen: slaap als nooit tevoren!

Heb je ooit nagedacht over de invloed van een...
spot_img