Home Wonen Mijn pas vernieuwde badkamer

Mijn pas vernieuwde badkamer

0
Mijn pas vernieuwde badkamer

Laatst heb ik ervoor gekozen om mijn badkamer eens flink aan te pakken. Zo hebben we al het sanitair en tegels vervangen naar een gloednieuwe badkamer. Ik heb afscheid weten te nemen van mijn favoriete bad, om deze te vervangen door een inloopdouche. Verder heb ik mijn leidingen iets verlegd, waardoor er een geheel nieuwe indeling is ontstaan. In dit blog vertel ik graag over de voordelen van mijn badkamer, wat ik heb gedaan en wat de essentiële onderdelen van mijn badkamer zijn. Vervolgens zou jij deze tips mee kunnen nemen tijdens het verbouwen van je eigen badkamer. Hopelijk heb je iets aan de tips!

Een inloopdouche, een zekere favoriet

Een van mijn favoriete onderdelen voor de nieuwe badkamer, is de inloopdouche. Voorheen beschikte ik over een ligbad, waar ook aan douche op aangesloten was. Zo heb ik altijd de mogelijkheid gehad om te douchen, om vervolgens in bad te gaan wanneer ik hier tijd voor heb. Echter maakte ik nooit veel gebruik van het bad en ging mijn voorkeur vooral uit naar een douche.

Wanneer je bij mij de badkamer inloopt, kijk je eigenlijk recht tegen de inloopdouche aan. De inloopdouche beschikt over een kleine afloop, waardoor het water langzamerhand weg zal lopen. De leidingen heb ik hier iets voor moeten verleggen en heeft dit voor wat tegenslagen gezorgd, maar het resultaat mag er dan zeker zijn!

Een toilet met diverse technische opties

Het toilet van mijn badkamer was zeker aan vervanging toe. Zo beschikte ik nog over een oud, staand toilet die aan de grodn is bevestigt. ik heb ervoor gekozen om een hangend toilet te kiezen, waarbij ik het gehele inbouwreservoir heb vervangen en vernieuwd. Echter zag ik bij het uitkiezen van mijn toilet, dat er ook vele toiletten zijn met innovatieve ontwikkelingen. Mijn toilet beschikt nu over een toilet, die zelf zijn wc-bril schoonmaakt, iedere keer nadat je doortrekt. Dit zorgt voor een altijd schoon en fris wc-bezoek!

Een moderne badkamer

Zo beschik ik nu weer helemaal over een nieuwe badkamer, vol met nieuwe innovaties. Doordat ik alleen een douchewand heb geplaatst bij de inloopdouche, zorgt dit ervoor dat ik meer ruimte over heb kunne houden. Hiervoor heb ik nu een handdoekenkast geplaatst, waardoor ik geen handdoeken meer uit een andere kamer hoef te pakken. 

Tip: Kijk bij de keuze van nieuw sanitair goed naar de ontwikkelingen die er tegenwoordig zijn. Meet alles af, schaf je het nieuwe sanitair aan, waarna de klus kan beginnen! Succes!