Lees hier waarom een zakelijk energiecontract wél interessant is voor zzp’ers

In Nederland beginnen steeds meer mensen voor zichzelf: zzp’ers moeten net als andere ondernemers kijken naar hoe ze hun zakelijke energie invullen. Moet je wel voor een zakelijk energiecontract gaan of is je huidige particuliere contract voldoende wat betreft energie? Het is in ieder geval goed om te weten dat je vandaag de dag als zzp’er goed wordt beschermd wanneer je een zakelijk energiecontract afneemt. Eerder was dit niet het geval, maar juist door alle negatieve berichten in de media zijn de voorwaarden voor zzp energie aangepast. En dat is hartstikke goed nieuws! Je hebt nu namelijk dezelfde fijne voorwaarden die alle particulieren ook hebben. In dit artikel lees je meer over waarom een zakelijk energiecontract wel interessant is voor zzp’ers.

Voorwaarden van zakelijk energiecontract voor zzp’ers

Eerder waren er enkele minder voordelige voorwaarden aan een zakelijk energiecontract voor zzp’ers, waardoor de meeste ondernemers particuliere energie gebruikten of een zakelijk energiecontract aan gingen met weinig bescherming. De nieuwe voorwaarden voor zzp energie zijn veel aantrekkelijker voor ondernemers. Zo heb je als zzp’er ook een standaard bedenktijd van twee weken, wat betekent dat je het energiecontract altijd binnen twee weken na ontvangst nog kosteloos kunt opzeggen als je niet tevreden bent. Daarnaast geldt er nu ook een maximale grens voor de opzegboete. De opzegboete is nu een stuk lager dan eerder, waardoor het interessanter wordt om een contract eventueel eerder te beëindigen wanneer de tarieven te hoog worden. Er zijn zelfs zakelijke energieleverancier die jouw opzegboete vergoeden wanneer je overstapt op hun diensten.

Wat is de maximale opzegboete voor zzp’ers?

De maximale grens van de opzegboete voor energiecontracten voor zzp’ers is dus gelukkig een stuk lager dan voorheen. Hierbij geldt: hoe korter de looptijd van je energiecontract is, des te minder hoog de opzegboete is. Duurt je zakelijke energiecontract nog korter dan 1,5 jaar? Dan hoef je slechts maximaal 50 euro te betalen als opzegboete. Tussen de 1,5 en 2 jaar is dit maximaal 75 euro, tussen de 2 en 2,5 jaar is dit 100 euro en loopt je contract nog langer dan 2,5 jaar? Dan moet je maximaal 125 euro betalen. Houd er wel rekening mee dat deze bedragen per product gelden, dus stroom en gas betaal je apart. Toch kan deze boete uiteindelijk veel minder zijn dan wanneer je een energiecontract laat lopen tegen hoge energietarieven of leverancierskosten. Op Minder.nl lees je meer over opzegboetes voor je zakelijke energie.

Voordelen van zakelijke energie voor zzp’ers

Natuurlijk gelden er een aantal voordelen wanneer je als zzp’er voor zakelijke energie gaat in plaats van voor particuliere energie. Het grootste voordeel is dat je uit veel scherpere tarieven kunt kiezen dan bij energie voor consumenten. Zakelijke energieleveranciers stunten namelijk nóg meer met hun prijzen voor energie. Daarnaast is het voor ondernemers prettig wanneer de btw apart wordt vermeld op de energierekening. Dat is een stuk duidelijker voor je aangifte bij de Belastingdienst. Bij een zakelijk energiecontract wordt btw altijd apart vermeld op de factuur, wat ontzettend handig is voor je administratie. Heb je namelijk een kantoor aan huis? Dan mag je deze btw over je zakelijke verbruik aftrekken.

Gerelateerde Blogs

Hoe vind je eenvoudig het beste personeel voor jouw bedrijf?

Heb je een bedrijf in de agrarische sector of werk je...

Nieuwste blogs

Inpakken voor de zon en zee

Als je van plan bent om naar Hurghada te...

Waarom koeling onmisbaar is op jouw event

Stel je voor: een zomerse dag, de zon staat...

Ontdek het comfort van een mline kussen: slaap als nooit tevoren!

Heb je ooit nagedacht over de invloed van een...
spot_img