Minder betalen voor je zakelijke energie doe je met deze tips

Net als Nederlandse particulieren willen ondernemers vaak zo min mogelijk kwijt zijn aan hun (zakelijke) energierekening. Of je nu energie zzp afneemt of wanneer je een grootzakelijk verbruiker van zakelijke energie bent: het is altijd een prettig idee om te weten dat je hier en daar wat geld kunt besparen. Omdat de kosten van zakelijke energie de afgelopen jaren gestegen zijn, hebben we in dit artikel enkele tips voor je verzameld hoe je alsnog wat geld kunt besparen op je zakelijke energierekening. In sommige gevallen gaat het over meer dan enkele tientjes per jaar dus het is het zeker waard om eens naar te kijken. En geef toe: met onze tips wordt besparen op energie wel erg gemakkelijk.

Ga ervoor: onderhandelen over energiecontract

Misschien vind je het nog een iets te gedurfde stap, maar dé manier om het meeste geld te besparen is om met je zakelijke energieleverancier in gesprek te gaan over je zakelijke energiecontract. Ben je al even klant bij de desbetreffende leverancier dan is de kans groot dat je kunt onderhandelen over kortingen op je rekening. Energiebedrijven zien hun klanten immers niet graag vertrekken naar een concurrent waar ze voor minder geld een beter aanbod krijgen. Op het moment dat jij een aantrekkelijke korting ontvangt, stap jij minder snel over naar een andere energieleverancier. Zo heb je een win-win situatie voor beiden, want het scheelt jou uiteindelijk best wat zoekwerk.

Blijf energiecontracten vergelijken

Maak je echter ieder jaar gebruik van energiecontract met een duur van slechts één of twee jaar dan is het sowieso aan te raden om jaarlijks over te stappen. Op die manier ben je veel goedkoper uit dan wanneer je blijft hangen bij een energieleverancier tegen dure verlengingstarieven. Zelfs na een aanbod met een goede aanbieding kan het in dit geval nog voordeliger zijn om gewoon over te stappen naar een ander energiebedrijf. Maak gebruik van de online zakelijke energievergelijker van Energie-Zakelijk.nl om op die manier binnen no time te weten welke aanbieding op het gebied van zakelijke energie het beste bij jou past. Wist je dat je hiervoor zelf bijna niets hoeft te doen? De energievergelijker doet het werk voor jou, ideaal!

Ga niet voor een zakelijk energiecollectief

Als ondernemer heb je het vast al eerder voorbij zien komen: de mogelijkheid om je aan te sluiten bij een zakelijk energiecollectief. Dergelijke collectieven worden voor MKB’ers opgericht waarbij je samen met andere ondernemers via een energiepakket goedkoop energie af kunt nemen. Er is een aantal redenen waarom je niet moet kiezen voor een zakelijk energiecollectief. Ten eerste moet je vaak geld betalen om ‘mee te mogen doen’; je betaalt dus voordat je überhaupt kan profiteren van korting. Daarnaast doen niet altijd alle energieaanbieders mee met zo’n collectief dus je weet nooit 100% zeker of je het goedkoopst uit bent. Kortom: lees je altijd goed in, vergelijk ieder jaar meerdere energieleveranciers met elkaar en onderhandel. Op die manier bespaar je zeker de nodige zakelijke euro’s per jaar.

Gerelateerde Blogs

Hoe vind je eenvoudig het beste personeel voor jouw bedrijf?

Heb je een bedrijf in de agrarische sector of werk je...

Nieuwste blogs

Waarom koeling onmisbaar is op jouw event

Stel je voor: een zomerse dag, de zon staat...

Ontdek het comfort van een mline kussen: slaap als nooit tevoren!

Heb je ooit nagedacht over de invloed van een...

Een interieur zoals in de boekjes? Kies zorgvuldig je raamdecoratie

Interieurinrichting is een creatief proces. Je huis personaliseren en...
spot_img