Reisje naar Turkije

Dit jaar ga ik met mijn man naar Turkije op vakantie om daar even helemaal tot rust te komen. Turkije is een prachtig land dat veel te bieden heeft. Turkije is het land waar Europa overvloeit in Azië en dat zie je in alles terug. Het is modern maar is niet afgeweken van traditie en geloof. Turkije heeft een geweldige geschiedenis die indrukwekkende bezienswaardigheden heeft na gelaten. Mijn man en ik willen altijd op vakantie uitrusten en ons laten inspireren door nieuwe culturen en daar is Turkije een perfecte plek voor. Vandaag in mijn blog een paar tips om je reis naar Turkije onvergeeflijk te maken!

 

Cultureel erfgoed

Zoals ik al zei kent Turkije een rijke geschiedenis, deze geschiedenis kan je terug vinden in de maar liefst 16 momenten die behoren tot het werelderfgoed van Unesco. Je kan Ottomaanse paleizen tot Byzantijnse kloosters bezoeken maar ook de Göbekli Tepe, de oudste tempel ter wereld die maar liefst 11.500 jaar geleden is gebouwd. Turkije is eeuwenlang de burg geweest tussen oost en west en dat heeft de geschiedenis zo rijk gemaakt.

 

De keuze is reuzen

Wat ik indrukwekkend aan Turkije vind is dat het landschap zo gevarieerd is. Een leuk weetje is dat de kustlijn meer dan 8000 kilometer lang is die verdeeld is over de Middellandse Zee en de Zwarte Zee. Veel mensen gaan op vakantie naar Turkije en bezoeken dan een van de vele badplaatsen van Turkije. Wat Ik echt niet wist maar nu wel is dat je ook kan skiën in Turkije dit land heeft het echt allemaal. Turkije heeft meer dan 130 besneeuwde bergtoppen van meer dan 3000 meter hoog! Mijn man en ik gaan ook een paar dagen naar Istanbul dat is een van de grote steden van Turkije. In één land kan je allerlei verschillende vakanties vieren het is maar waar jou behoefte licht en je kan het hoogstwaarschijnlijk in Turkije doen.

 

Wat heb je nodig

Om naar Turkije toe te kunnen heb je e-visum nodig, deze vraag je gemakkelijk online aan. De kosten zijn ook niet al te horen en dat is mooi meegenomen. Je moet in het bezit zijn van een geldig paspoort meer dan dit heb je eigenlijk niet nodig. Controleer wel of je paspoort langer dan zes maanden geldig is dit niet zo dan mag je helaas het land niet in. Dus voorkom onnodig heden en controleer dit goed. En vergeet natuurlijk je vliegtickets Turkije niet!

Gerelateerde Blogs

Op vakantie naar de zon

Er zijn veel mensen die het heerlijk vinden om op vakantie...

Nieuwste blogs

Eenvoudige en leuke manieren om je woonkamer op te frissen

Je woonkamer inrichten kan best lastig zijn. Er zijn...

Maak het jezelf gemakkelijk met een tankkaart

Wanneer je een bedrijf runt of als zelfstandige werkt,...

Handwassers en douches om u tegen te zeggen

Overweeg je om te bouwen of te verbouwen? Of...