Essentiele items voor de creatieveling

Creativiteit kan een lastig iets zijn. Ondanks het zich kan uiten in zo ontzettend veel verschillende manieren vormt vrijwel iedereen een specifiek beeld van wat creativiteit is – beeldende kunst, muziek, of juist een creatieve geest op het gebied van business ideeën ontwikkelen. Het is een hele brede term, en velen denken dat je maar één gebied kan kiezen waar je je creativiteit kunt uiten, dat je passie maken, en daar houdt het dan op. Maar als je creativiteit in je hebt voor één van die gebieden, is het ook toe te passen op anderen. Zo houd je jezelf bezig, blijf je jezelf én je eigen creativiteit uitdagen. Misschien merk je dat je wat laks bent geworden met je creativiteit de laatste tijd. Weet je niet hoe je verder moet, heb je vage ideeën in je hoofd en weet je niet hoe je die uit moet werken. Waar moet je beginnen? Hoe zorg je dat jij altijd de middelen klaar hebt staan als er een idee in je op komt om deze goed uit te werken? We hebben een lijstje gemaakt met essentiële items waar iedere creatieveling toegang toe zou moeten hebben!

Notitieboekjes

Niet ieder idee is altijd goed te visualiseren, zeker niet in de beginfase. Het kan een klein iets zijn wat je inspireert. Een woord, een idee voor een project wat nog heel abstract is. Een foto, de manier waarop het licht valt, iets wat iemand zegt. Als je zoiets tegenkomt op een moment dat je er niet direct mee aan de slag komt maar wel je idee graag wil bewaren, is het essentieel dat je altijd iets bij je hebt om dat idee op te slaan. Zorg er dus voor dat je altijd een notitieboekjes bij de hand hebt. Zo kun je je ideeën opschrijven, een snelle schets maken en werken met pijltjes, lijstjes en visuele overzichten zonder gebonden te zijn aan enters en dergelijke zoals in je notitie app.

Camera

Soms is het juist wel een beeld wat je inspireert. En dat is dan met woorden extra moeilijk om te omschrijven. Het gevoel wat je krijgt door de manier waarop het licht valt, een mooi gebouw, een plek die je al jaren kent maar vanuit een hele nieuwe hoek. Of je wil meerdere ideeën combineren in de vorm van een constructie van voorwerpen, geschreven stukken, noem maar op. Een compact camera is ideaal om altijd bij je te dragen. Ze zijn niet te zwaar, dus makkelijk te vervoeren, en je kunt ten alle tijden alles vastleggen wat je om je heen ziet. Als je een keer weinig inspiratie hebt is een camera ook handig, want door de lens van een camera ziet alles er meteen veel interessanter uit. Door op die manier naar de wereld te kijken vind je meteen nieuwe inspiratie!

Gerelateerde Blogs

Leuke dingen doen rotterdam avond

Rotterdam is een geweldige stad met veel leuke dingen om te...

Nieuwste blogs

Waarom koeling onmisbaar is op jouw event

Stel je voor: een zomerse dag, de zon staat...

Ontdek het comfort van een mline kussen: slaap als nooit tevoren!

Heb je ooit nagedacht over de invloed van een...

Een interieur zoals in de boekjes? Kies zorgvuldig je raamdecoratie

Interieurinrichting is een creatief proces. Je huis personaliseren en...
spot_img